PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Càmeres per vigilar la plaça del Poble i l’entorn del parc Central

La capital tindrà dos inspectors de via pública per vetllar pel compliment de les ordenances

Per ESTHER JOVER MARTIN

Una multitud a la plaça del Poble espera el copríncep francès Sarkozy, en la seva visita de l’any 2010.
Una multitud a la plaça del Poble espera el copríncep francès Sarkozy, en la seva visita de l’any 2010. | TONY LARA
El Comú d’Andorra la Vella té per bandera que la parròquia estigui neta i ordenada, ja que la brutícia dels carrers és una de les principals queixes de la ciutadania. Quan el nou equip de govern, encapçalat per Conxita Marsol, va entrar a la corporació, va posar en marxa «un pla de xoc per netejar, endreçar i embellir», va recordar la cònsol major. Per vetllar pel mobiliari urbà i evitar bretolades, el comú posarà càmeres de vigilància a la plaça del Poble i als voltants del parc Central. A més, disposarà de dos inspectors de via pública per fer complir les ordenances comunals i la Llei de residus.

100 dies després de l’inici del mandat comunal, tot l’equip de govern d’Andorra la Vella va comparèixer per demostrar que ha complert amb els compromisos presos durant la campanya electoral. La neteja de la via pública era una de les principals preocupacions dels habitants, però també evitar accions vandàliques com la que es va produir divendres passat a la rotonda de l’Escalé, en què algú va llençar sabó.

Les càmeres estaran connectades amb el Servei de Circulació i la seva posada en marxa serà posterior a l’aprovació d’una ordinació que legalitzi les gravacions. Les dues zones escollides seran «una prova pilot» per comprovar la seva eficàcia.

Quant als inspectors de via pública, les dues places es cobriran amb edictes interns. De fet, ja s’hi han presentat deu funcionaris comunals que estan en procés de selecció. La tasca dels inspectors serà comprovar l’estat de la parròquia i avisar sempre que vegin, per exemple, rajoles trencades, fanals fosos o mobiliari urbà trencat. També s’encarregaran de vetllar perquè la ciutadania mantingui neta la ciutat, advertint-los del compliment de les ordinacions si enxampen algú cometent una infracció.

A més, el comú presentarà en breu una campanya de sensibilització per conscienciar la població.

Contacte amb la ciutadania / D’altra banda, el comú va estrenar ahir l’Espai Ciutadà, ubicat a les dependències comunals de la plaça Lídia Armengol Vila. Dos funcionaris atendran la ciutadania que vulgui presentar suggeriments i/o queixes o informar d’alguna incidència. Els residents també podran demanar cita amb el conseller de zona que li correspongui, ja que els sis consellers –sense comptar els cònsols– s’han repartit la parròquia per encarregar-se dels temes de cada àrea adjudicada.

El repartiment és el següent: Josep Antoni Cortés, Santa Coloma i la Margineda; Maika Nin, Marginets, Terravella, la Baixada del Molí i un tram del carrer Prat de la Creu; Miquel Canturri, centre històric, carrer Ciutat de Valls, un tram de l’avinguda Príncep Benlloch i un tram de l’avinguda Santa Coloma; Ester Vilarrubla, l’avinguda Salou, Prada Motxilla, Tobira i la resta de l’avinguda Santa Coloma; Mònica Codina, la part alta de l’avinguda Meritxell, plaça Guillemó, Doctor Mitjavila i avinguda Príncep Benlloch i, finalment, David Astrié, Prada Ramon, Riberaygua i Travesseres i la part baixa de l’avinguda Meritxell.

Per continuar amb la transparència i la proximitat a la ciutadania, el comú estrenarà una pàgina web, «més moderna i intuïtiva», en què penjarà totes les actes de junta de govern. També es reforçaran les xarxes socials.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT