PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Un Pla estratègic de la FAAD que prioritza la inserció laboral

Una de les accions és difondre la Responsabilitat Social Empresarial

Per E. J. M.

El president de la FAAD, Pere Valls.
El president de la FAAD, Pere Valls. | TONY LARA
La Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitats (FAAD) disposa d’un Pla estratègic 2014-2018 en què estableix quines mesures cal implementar a curt i mitjà termini tant en el si de la Federació com les accions per desenvolupar a nivell institucional.

El document indica diverses línies estratègiques d’actuació entre les quals hi ha l’adaptació de la legislació a la Convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat del 2006. A més, la FAAD vol organitzar taules de debat sobre legislació i aplicació dels drets del col·lectiu de persones amb discapacitat, i crear taules de treball sobre els diferents àmbits de discapacitats en la legislació (educació, salut, treball, accessibilitat, etcètera).

Un altra línia estratègica per implementar se centra en la inserció laboral del col·lectiu, que passa per, entre d’altres accions, difondre la Responsabilitat Social Empresarial (RES); incorporar la RES als treballs de comissió del Conadis; fomentar els plans de formació per als discapacitats; elaborar un cens dels centres de formació adaptats a tots els àmbits de la discapacitat, i, a més, estudiar la necessitat de la creació d’un organisme d’inserció laboral, amb borsa de treball inclosa, per a persones amb qualsevol tipus de discapacitat.

Les prioritats de la FAAD també passen per la reglamentació de la Llei de serveis sociosanitaris, de la Llei d’accessibilitat i d’una nova Llei de garantia de drets de les persones amb discapacitat. A més, la nova junta directiva de la FAAD, presidida per Pere Valls, reclama més diàleg i estratègies comunes definides amb el Govern .

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT