PUBLICITAT

Escaldes acabarà la plaça de Santa Anna sense enderrocar La Terrassa

  • Els propietaris no s'han posat d'acord i l'immoble, tot i que en desús, segueix intacte
  • El Comú preténl concloure els treballs d'embelliment quan el Pla estigui enderrocat
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vista dels treballs d'enderroc de l'hotel Pla, que van començar el mes de juliol passat. Foto: ORIOL LLAURADÓ

L'embelliment de la plaça de Santa Anna d'Escaldes-Engordany es durà a terme un cop finalitzin els treballs d'enderroc de l'hotel Pla i amb independència de quin sigui finalment el destí de l'hotel La Terrassa, que acull la Façana de l'Art. Si bé el cònsol Antoni Martí confiava abordar les tasques de pavimentació i els acabats de la plaça amb tots dos hotels enderrocats, tal com va anunciar públicament el mes de març passat, el fet és que, de moment, els propietaris de l'hotel La Terrassa no es posen d'acord sobre aquesta qüestió. Com a mínim, així ho van confirmar fonts comunals a aquest rotatiu. Contràriament al que passava amb l'hotel Pla, La Terrassa no presenta estat de ruïna, de manera que el Comú no pot forçar el seu enderroc.

L'enderroc de l'hotel Pla avança inexorablement. Les previsions del Comú d'Escaldes-Engordany són que els treballs hagin conclòs abans de final d'any i que, tot seguit, es pugui procedir a l'embelliment definitiu de la plaça de Santa Anna, una actuació que havia quedat a mig executar en espera de quin era finalment el destí de tots dos hotels.

En el cas de l'hotel Pla, la manca d'acord entre els propietaris va portar la corporació comunal a aprovar, a començament de juliol, i amb caràcter d'urgència, la declaració d'estat de ruïna de la instal.lació. I és que feia mesos que s'havien detectat alteracions a la façana, que en van accelerar la degradació, amb risc de despreniment d'elements del revestiment.

Com a mesura de precaució, el Comú escaldenc va haver de col.locar una tanca alta, situada entre dos i quatre metres de distància respecte als murs, que impedia l'accés de les persones al perímetre de l'edifici. La degradació de l'edifici va portar igualment a intensificar les converses del Comú amb el propietari de l'immoble des del mes de març, amb l'objectiu de tancar l'acord entorn de l'enderroc de l'hotel Pla. Igualment, la corporació es va posar en contacte amb els ministeris d'Ordenament Territorial i de Cultura, per tal d'agilitzar els tràmits administratius de forma urgent.

Finalment, després que el Comú declarés l'estat de ruïna de l'immoble, la propietat va encarregar els treballs d'enderroc a l'empresa Treballs Públics Montané. La feina és especialment delicada, ja que l'hotel Pla està catalogat pel Comú d'Escaldes-Engordany en la classificació de conjunt arquitectònic i edifici d'interès.

Per aquest motiu, l'empresa té l'encàrrec de preservar alguns elements arquitectònics de la façana, com ara les baranes de ferro forjat i algun granit, per si mai es torna a construir un edifici en aquest indret. Això vol dir que les plantes de l'antic hotel s'han hagut d'anar desmuntant a poc a poc i que encara en queden dues per enderrocar.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT