PUBLICITAT

La inversió en el mercat de la neu ha tingut un retorn de 20 milions

  • Els comuns volen que l'aportació a Andorra Turisme es basi en uns criteris més tècnics
  • Un dels projectes en què es treballa és l'aplicació d'una guia turística per a mòbils
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una família de turistes russos en les pistes d'esquí de Grandvalira. Foto: TONY LARA

La inversió que des d'Andorra Turisme i els comuns s'ha fet aquest any en el mercat de la neu, que ha estat xifrada en 630.000 euros, ha tingut un retorn de 20 milions d'euros. Una dada molt ben valorada en la reunió d'Infoturisme que es va celebrar ahir i que va comptar amb la presència dels representants d'Andorrra Turisme i dels comuns. Tot i això, les corporacions encara estan plantejant-se quant i de quina manera ha de ser la seva inversió en Andorra Turisme. Una aportació que s'hauria de basar, segons els representants comunals, en uns criteris més tècnics i posant damunt de la taula els projectes que es volen subvencionar. Des d'Andorra Turisme s'estudien propostes noves com és l'edició d'una guia turística per publicar-la a través dels mòbils.

El vinent dia 28 en la Taula de Turisme es pretén presentar el retorn que ha tingut la inversió en el mercat de la neu amb les accions que s'han dirigit sobretot als turistes anglosaxons i russos. Malgrat el descens que s'ha manifestat en reiterades ocasions per part dels dominis esquiables del mercat britànic, la xifra dels 20 milions d'euros ha estat ben valorada pel sector turístic. Tot i no voler avançar aquesta xifra, el gerent d'Andorra Turisme, Àlex Andrés, va manifestar que amb aquestes dades "l'apreciació, objectivament parlant, és bona".

25.000 EUROS FIXOS DELS
COMUNSEls comuns qüestionen si el mercat de les compres i el de la neu l'han de seguir subvencionant. Així ho va declarar ahir la seva representant, i cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell, que va explicar que alguns dels comuns "ho veuen més com una competència del Govern". Serà en les pròximes reunions que es preveuen per a les pròximes setmanes entre el ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claude Benet, i els cònsols quan s'acabarà de perfilar quina serà l'aportació que els set comuns faran el 2011 a Andorra Turisme. El que sí que es té clar és que dels 109.000 euros que ha aportat cada comú aquest any, 25.000 s'han dirigit a accions que encara continuen entre les corporacions i Andorra Turisme, per la qual cosa per l'any vinent aquesta xifra serà igualment invertida.

Així, projectes com el disseny de la guia ecoturística i la de restaurants, així com la de senderisme, pendent de presentar per al novembre, o el desenvolupament del portal turístic, i la nova imatge de les oficines de turisme, així com les rutes de muntanya per a ciclistes, entre d'altres continuaran sent l'any vinent objecte de les subvencions dels comuns.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT