PUBLICITAT

Peñarroya: "Espero que els papers de Guadalajara i d'ADT estiguin bé"

  • Hi ha por que els possibles problemes d'alguns equips afectin el desenvolupament de la Lliga
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Peñarroya, el dia de la presentació com a nou tècnic del River. Foto: TONY LARA

El tècnic del BC River Andor- ra, Joan Peñarroya, està satisfet per la nova Lliga LEB Plata amb 15 clubs, però espera que tot funcioni cor- rectament aquesta temporada: "Espero que els papers que hagin entregat tant Guadalajara com ADT Tarragona estiguin bé, i que no passin coses estranyes al llarg de l'any". Aquestes paraules vénen arran de la incorporació a última hora del club manxec i del tarragoní, en dos procediments que han allargat molt --més de dues setmanes-- el procés d'oficialització del calendari i del grup definitiu de la competició. "Tot s'ha demorat en excés, però és el que hi ha; només espero que tot vagi bé ja que hi ha hagut tanta cura per part de la FEB".

Els problemes econòmics de la majoria dels clubs de les competicions nacionals espanyoles de bàsquet són evidents. N'hi ha que han hagut de renunciar a competir on els pertocava, i n'hi ha d'altres que ho faran amb cert risc. El risc, però, pot afectar el correcte desenvolupament de les competicions i, per tant, implicar la resta d'equips. Aquesta és la por d'entitats com ara el BC River Andorra, que sí que han fet els deures a temps i que a més els van fer quan tocava. L'entrenador del conjunt andorrà considera "molt bo que la LEB Plata tingui un mínim de 15 equips", però espera que les dues noves incorporacions no tinguin cap conseqüència negativa per a la cursa de la Lliga regular que s'inicia l'1 d'octubre, amb el River d'amfitrió contra el FEVE Oviedo Baloncesto.

Peñarroya ha estat de vacances, però a partir d'avui comença el seu ball de viatges al Principat per planificar la temporada, estudiar els rivals, preparar la pretemporada amb els amistosos adients --només se sap que jugarà contra el Bilbao de la Lliga ACB el 12 de setembre, al Complex Esportiu d'Encamp o al Poliesportiu d'Andorra la Vella-- i concretar detalls d'una campanya que es presenta apassionant a la LEB Plata.

Peñarroya assumeix que és "d'hora per prendre conclusions" dels equips de la categoria, però té clara una cosa: "L'1 d'octubre hem d'estar preparats". El dia 23 començarà la pretemporada amb les revisions mèdiques als jugadors; a partir d'aquell moment, a pensar en els partits de la LEB Plata que, tot i ser divendres la gran majoria, el River ha demanat jugar-los diumenge.

Pel que fa al primer rival, el FEVE Oviedo Baloncesto, Peñarroya assumeix saber "poca cosa": "Segurament l'equip serà nou respecte al que jo em vaig enfrontar fa dues temporades". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT