PUBLICITAT

La FEB fa dies que té el calendari de 15, però no n'informa als clubs

  • L'ens fa mutis perquè espera aprovar avui els avals de Guadalajara i Tarragona
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Com si fos un joc de nens, la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), tot i fer públic dies abans que ahir al matí es faria el sorteig del calendari de la LEB Plata, va mantenir silenci i les seus dels clubs de la categoria, inclosa la del River, eren un formiguer de preguntes sense respostes. ¿Hi haurà calendari? ¿Serem 13, 14 o 15 equips? L'única resposta clara era "no sabem res, no hem rebut res". Així contestaven representants del Bàsquet Mallorca, Tíjola, FEVE Oviedo o River a les preguntes d'aquest rotatiu. El que no sabien és que la FEB ja tenia fets dos calendaris des de principi d'aquesta setmana, un per a una Lliga de 14 i un altre per a una de 15. I el que tampoc no sabien els clubs és que no se'ls informaria en tot el dia. La indignació en cadascun dels clubs era evident. Amb tot, la FEB es reunirà avui per donar el vistiplau als avals que han lliurat el CB Guadalajara i l'ADT Tar- ragona, sobretot després dels problemes que hi ha hagut amb el club castellà.

Jordi Clúa, delegat del River, era ahir a la tarda a la seu del club estupefacte perquè no hi havia ni un fax ni un correu per explicar el què. La FEB feia mutis i ni tan sols el director general del club, Francesc Solana, en sabia res, pendent com estava a veure si s'informava a través de la premsa. El caos va ser total, i fins i tot representants d'alguns dels clubs implicats així ho mostraven a aquest rotatiu. Finalment, el president de la Federació de Bàsquet de Lleida i vicepresident de la Catalana, Ferran Aril, va donar una mica de llum. Segons Aril, "hi ha un compromís per part de la FEB per publicar demà avui per al lector a les 13.00 com a molt tard el calendari definitiu". Atesos els precedents, aquest "compromís" s'ha d'agafar amb pinces, sobretot perquè fa més de dues setmanes que en teoria es van tancar els terminis d'ingrés a la LEB Plata i encara avui hi ha dos equips sense saber si tenen el de la FEB per ser a la categoria.

Amb tot, el rerefons del guirigall ha estat que hi havia un problema amb l'aval del Guadalajara, el qual teòricament serà aprovat avui a la FEB, com també ho serà el de l'ADT Tarragona. I, si el "compromís" és real, també l'esperat calendari. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT