El Roc Blanc abandona tot i que continua en cursa

• Una avaria els obliga a no acabar la cursa d'ahir, però l'embarcació de Rabanaque lluitarà per millorar la 9a plaça de la general
PALMA DE MALLORCA

L'Ossa de Lescano, durant la tercera regata. Foto: NICO MARTÍNEZ

Mala jornada per al Roc Blanc Hotels on hi ha els andorrans Ferran Rabanaque i Ireneu Pla, en la cinquena regata de la Copa del Rei de vela que es disputa a la badia de Palma de Mallorca. Tot i això, el Roc Blanc continua en la competició perquè el trencament del cable que puja la vela de proa es va arreglar una vegada arribats al port.

El vaixell va patir una avaria que la tripulació va intentar solucionar durant gairebé una hora, però finalment es van veure obligats a abandonar. Així, la quarta posició que tenien en la classificació general és ara llunyana, ja que el Roc Blanc torna a la novena posició. "Continuo pensant que la nostra plaça està entre els cinc primers, i fins i tot en el podi, però això va com va i tots anem al límit", va assegurar ahir Rabanaque, el qual hi va afegir:"Aquestes són embarcacions de competició, és tot molt lleuger i fràgil, i volem anar mig nus més ràpid i de vegades passen aquestes coses; hem intentat solucionar l'avaria durant la cursa, però no hem pogut". Ara el Roc Blanc suma 45,5 punts després dels 17,5 de penalització d'ahir, i té el podi lluny, tot i mantenir l'esperança: Tanit IV Medilevel, 8 punts; Movistar 8,5; i Vell Mari V, 22,5.

Per altra part, l'Ossa (en què hi ha Marcel Lescano) va tenir ahir un dia irregular, tot i que en temps real es van classificar els sisens. Després de quatre hores i mitja de regata amb dos punts cronometrats, l'Ossa va finalitzar en temps compensat 22è a 24min 08s del guanyador de la jornada, l'Àlex Rubio Rumbo a Ti (4h 22min 41s). D'aquesta manera, la classificació general deixa l'Ossa 20è amb 95 punts, tot i que hi ha en semblant puntuació altres cinc embarcacions. El líder és l'Ítaca IX, amb 13 punts, seguit per l'Àlex Rubio Rumbo a Ti (14) i Rats on Fire (19). Avui, més competició.