PUBLICITAT

Nemesi Marquès es jubila com a representant del copríncep

  • Josep Maria Mauri, vicari general del Bisbat d'Urgell, li agafa el relleu
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Mauri, al moment de jurar el càrrec. Foto: BISBAT D'URGELL

Ahir es va fer efectiu el relleu en la representació personal a Andorra del copríncep episcopal. Nemesi Marquès es va jubilar i el seu càrrec va passar a mans de Josep Maria Mauri, que ostenta el càrrec de vicari general del Bisbat d'Urgell des del juliol del 2010, tal i com va comunitar l'entitat. Ja quan va ser nomenat, Mauri també va ser triat per al càrrec d'adjunt al representant personal amb l'objectiu d'assumir la representació en el moment que Nemesi Marquès es jubilés.

L'acte es va celebrar a la sala del Tron del Palau Episcopal a la Seu d'Urgell amb l'assistència de tot el personal dels serveis del copríncep i dels col·laboradors de Mauri a la Cúria. També era present l'arxiprest Ramon Sàrries.

Malgrat la jubilació com a representant personal de Joan-Enric Vives, Nemesi Marquès continuarà amb els càrrecs que ostentava fins ara al Bisbat d'Urgell, al qual se li afegeix el d'assessor dels Serveis del copríncep episcopal.

Marquès ha estat més de 40 anys vinculat a la Mitra: des del 1981 al 1993 va ser delegat permanent del copríncep; i des de l'aprovació de la Consticuió fins avui ha estat representant personal del copríncep episcopal. Anteriorment, havia estat secretari general de la Mitra d'Urgell del 1968 al 1981. Va estar condecorat amb l'Orde de Isabel la Católica espanyola al 1989 i amb la Legió d'Honor francesa, al 1999. Se'l considera una peça clau en el procés d'elaboració de la Constitució de l'any 1993, informa l'ANA.

Nemesi Marquès és llicenciat en teologia i dret canònic per la Universitat Gregoriana de Roma. Ha escrit nombrosos llibres entre els quals destaquen els reculls legislatius de Lleis i resolucions dels coprínceps i els seus delegats.

Josep Maria Mauri va neixer al 1941 als Pallars Jussà i va ser ordenat prevere el 1965. Va realitzar estudis de Filosofia i Teologia al Seminari d'Urgell, i és llicenciat en Història Eclesiàstica per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT