PUBLICITAT

Marc Vales fitxa pel Real Madrid i estarà a cavall entre el filial i el C

  • L'internacional andorrà, que acabava contracte amb el Baleares, té un acord verbal, en principi per dos anys
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El jugador Marc Vales, en un muntatge amb els colors del seu nou club, el Reial Madrid. Foto: FOTOMUNTATGE DE EL PERIÒDIC

Marc Vales ha trencat una barrera en el món del futbol andorrà. L'internacional andorrà de 22 anys ha arribat a un acord verbal amb el totpoderós Real Madrid. Vales, madridista confés des de petit, ha complert un somni que mai hagués imaginat.

L'interès del campió de la Liga espanyola ja ve des del començament de la temporada ja passada, però va sortir a la llum a principis d'aquest mes. Ell admet que no ho sabia, però l'han estat seguint partit rere partit i els informes sobre ell han estat immillorables. Així doncs, quan va acabar el play-off d'ascens a la Segona Divisió amb l'Atlético Baleares, va rebre la trucada de Paco de Gracia, director de captació del Real Madrid –en cristià, l'encarregat de fer els fitxatges per a les categories inferiors– fa un parell de setmanes. «Em van dir que em volien i em van demanar que anés a la capital per parlar-ne». El central tricolor tenia una oferta de renovació del club mallorquí perquè finalitzava contracte, però com estava lliure va preferir esperar aconteixements.

I dilluns de la setmana passada allà estava Marc Vales, a la ciutat esportiva de Valdebebas. De Gracia volia veure'l en persona per conèixer-lo també en l'àmbit humà. «Allà sí que em van deixar clar què volien de mi i fins i tot van arribar a fer-me una possible oferta. La idea era per jugar a Tercera Divisió. Un metge del club em va revisar per sobre i em van oferir una quantitat de diners per dos anys que jo vaig acceptar». Però no li van fer signar cap contracte.

COMPRA D'UNA PLAÇA A SEGONA B / Vales havia jugat tota la campanya passada amb l'Atlético Baleares a Segona B i es va quedar dues vegades a les portes de l'ascens a la categoria de plata del futbol espanyol en el play-off. Fitxar pel Madrid, a banda del nom de l'entitat, suposava un petit pas enrera a nivell esportiu perquè la intenció era fitxar per jugar amb el C a Tercera. Quatre dies després de reunir-se amb De Gracia –el divendres de la setmana passada– va rebre una altra trucada del responsable de fitxatges de la base blanca per demanar-li que havia d'esperar uns dies per confirmar el fitxatge perquè el Madrid havia comprat una plaça a Segona B per al tercer equip.

L'espera es va fer eterna; gairebé una setmana fins que el dijous a la nit va tornar a sonar el seu mòbil. Era De Gracia, que el trucava per dir-li que ja podia considerar-se jugador del Madrid. A més es produïa una altra bona notícia per a Vales: Dani Carvajal, central del Castilla, signava contracte amb el Bayer Leverkusen i això li obria les portes del segon equip, que juga a Segona. «En principi em volen per al B, arran d'aquest fitxatge, però tot dependrà de mi. Si rendeixo tindré oportunitats i qui sap, si algun dia puntual, pel motiu que sigui, el primer equip està coix de centrals...».

El primer equip, per això, sap que són paraules majúscules. El Real Madrid destaca per ser un dels grans que gairebé no compta amb jugadores del planter. Vales sap que jugar a les ordres de Mourinho és «dificilíssim» però sap que com a mínim formar part del club blanc «pot servir també com a trampolí» en la seva carrera futbolística.

Vales va començar a jugar al futbol a la base del FC Andorra. Amb 16 anys el va fitxar el Sabadell, d'allà va marxar a Eivissa sis mesos i va passar al Binéfar per després jugar dos anys al Monzón. La temporada passada el va fitxar l'Atlético Baleares i aquest estiu li ha arribat «la oportunitat de la meva vida». El Madrid. Signarà el contracte quan comenci la pretemporada, a principis de l'agost.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT