PUBLICITAT

Andorra, avantpenúltima a la Copa d'Europa de Nacions

  • Objectiu més que complert superar els Petits Estats i també Albània
EL PERIÒDIC
MARSA

Periodic
Toni Bernadó.

Andorra afrontava la Tercera Divisió de Copa d'Europa de Nacions amb l'objectiu principal de superar l'Associació de Petits Estats, però després del que es va veure el cap de setmana passat a Marsa (Malta) s'han superat les previsions. L'equip nacional va sumar 82 punts i no solament va superar aquest combinat, que en va fer 62,5 sinó que també va quedar per davant d'Albània, finalment última amb 61. Immediatament per sobre, com a dotzena, va acabar Montenegro, amb 96 punts. I en la part alta de la classificació Dinamarca es va proclamar campiona amb 272 punts, seguida per Bulgària amb 268,5 i de Xipre, amb 251.

Segons els registres dels atletes tricolors a Marsa no s'ha produït cap rècord nacional absolut. Per sobre de tots els resultats cal destacar el de Toni Bernadó als 5.000 metres, als quals va ser cinquè d'onze participants, amb una marca de 14min 40s. Víctor Martínez va ser desè en els 1.500, amb tretze corredors. El temps: 4min 10s. En els 400 el corredor del Mislata es va haver de conformar amb ser sisè i últim, amb una marca de 55,08s.

També van eludir el darrer lloc Mikel de Sa als 100 metres, amb un bon registre: 11,20s i tercer de la seva sèrie, amb set corredors; Pep Sansa va ser cinquè de sis en els 400 tanques; Àngel Moreno va ser catorzè de quinze en pes i novè d'onze en martell; i Elsid Dizdari penúltim en la mateixa sèria que De Sá a la prova reina; a més Txema del Río va ser quinzè i últim en llargada i el relleu de 4x100 format per De Sá, Del Río, Tarrago i Villamayor, cinquè de sis.

Pel que fa al paper tricolor en la categoria femenina, els resultats van ser més discrets, tenint en compte també que les representants són la gran majoria encara joves. Maggy Moreno va ser la setena de set en els 100 metres, Jenili Hilario la sisena de sis en els 400, Laia Isús la cinquena de sis als 800, Sònia Malqui la tretzena de catorze als 3.000, Miriam Tizon la dotzena de tretze en disc, Laia Castellarnau la novena de deu en els 3.000 obstacles i la cinquena i última en els 400 tanques, Clàudia Guri la setena de nou en perxa, Blanca Fiter la desena de deu en triple salt, Elena Villalon la tretzena de tretze en javelina i en els 4x100 Hilario, Fiter, Gury i Moreno van ser les cinquenes i últimes de la seva sèrie.

Malgrat els resultats, el que comptava en el campionat eren les marques i Andorra, tot i que està lluny de Montenegro, ha fet un pas endavant respecte a l'Associació de Petits Països i tal com s'ha demostrat també, respecte a Albània.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT