PUBLICITAT

Processada l'empleada d'un restaurant per furts a la caixa

  • El gerent va instal.lar una càmera al despatx per descobrir l'autoria del delicte
  • El Ministeri Fiscal l'acusa de robar 700 euros i demana 18 mesos de pena
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Batllia.
Foto: TONY LARA

El Tribunal de Corts va jutjar ahir una dona per un presumpte furt continuat de diners de la caixa forta d'un restaurant. L'acusada era treballadora de l'establiment, el restaurant La Paella d'Escaldes, i aprofitava les estones en què estava sola per entrar al despatx de la gerència i apropiar-se de la clau. El Ministeri Fiscal va acusar-la de furts continuats durant la semana del 21 al 26 de setembre del 2009. El cost total extret ascendeix, segons els denunciants i la fiscalia, a 700 euros.

Van ser els mateixos propietaris del restaurant els que van fer possible la detenció de la dona. Durant la setmana havien detectat desquadraments a la caixa forta. Per descobrir l'intrús, van instal.lar una càmera de seguretat i van marcar els bitllets de la caixa forta. L'endemà, la gravació va mostrar la dona agafant la clau i obrint la caixa, on hi havia els diners recaptats el dia anterior. Davant dels fets, van trucar a la Policia, que va presentar-se a la llar de la processada. Al seu moneder van trobar 90 euros (els gerents aquell dia n'havien trobat a faltar 100) que coincidien amb la numeració que havien marcat el dia anterior.

La dona va negar en un primer moment haver sostret els diners de l'establiment, tot i que en la seva declaració posterior a la comissaria va reconèixer els fets, però al.legant que els havia agafat com un avançament, que després li seria descomptat del salari. Els propietaris del restaurant van assegurar ahir que qualsevol petició d'avançament s'havia de demanar prèviament i firmar un document de conformitat. A més, la investigació posterior va permetre descobrir uns rebuts de la dona en què es constataven enviaments de diners a Galícia, per valor de 100 €.

18 MESOS DE PENA
Pels fets, la fiscalia va demanar una pena de 18 mesos, una part dels quals de condicional, per un delicte major de furt mitjançant l'ús de claus de possessió il.legítima. La defensa, per la seva part, només va acceptar una pena pels 90 euros que van trobar-se al moneder el dia de la detenció, i no pels 700 que va reclamar l'acusat que havia furtat durant la setmana. Tenint en compte la petita quantia i el fet que va agafar els diners com un avançament, segons assegura la processada, la defensa va demanar l'absolució al Fiscal. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT