PUBLICITAT

Fenoll demana al Govern que s'agilitzi el procés d'incapacitació

  • La gerent de l'entitat lamenta que els tràmits judicials siguin tan lents
  • El nombre d'usuaris que reben el suport de la societat passa de 4 a 10 en dos anys
IRENE CASASAYAS
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els membres del comitè d'honor de la Fundació Tutelar, durant la presentació de la memòria, ahir. Foto: ANA / MARTA TORT

La gerent de la Fundació Privada Tutelar, Ester Fenoll, va instar ahir el Govern que s'agilitzi el procés d'incapacitació, ja que actualment un tràmit d'aquestes característiques pot suposar una espera de fins a vuit mesos. En l'acte de presentació de la memòria del 2009 de la Fundació Tutelar, Fenoll es va referir aquesta problemàtica i va posar en relleu que caldria unificar la mesura dictada per la via judicial amb el nomenament del tutor.

La gerent de l'entitat va comparar el sistema emprat a Andorra amb el de Catalunya, reconeixent que a Espanya el procés d'incapacitació s'efectua més ràpidament i que aquest camí va associat a l'atorgament d'un tutor a la persona que rep el suport social, administratiu o patrimonial.

Des de la seva creació l'any 2007, la Fundació Tutelar ha anat incrementant les persones ateses. Fa dos anys, el nombre d'usuaris va ser de quatre tutelats, mentre que l'any passat es van atendre un total de deu persones. Aquest creixement significatiu, segons va exposar ahir el president de l'ens, Ramon Cierco, demostra que es tracta d'una institució "necessària per al país", que té per objectiu "defensar els drets de les persones incapacitades o amb dificultats".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT