PUBLICITAT

El Govern preveu tramitar 1.250 sol·licituds d'ajut a l'habitatge

  • La partida pressupostària és d'1.226.881 euros, xifra inferior a la de l'anterior convocatòria
  • Un dels nous criteris són els estalvis màxims, que no poden superar els 30.000 euros

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El Govern ha presentat aquest dimarts la convocatòria per a ajuts a l'habitatge 2010, que inclou nous criteris d'atorgament. La previsió és rebre més sol·licituds que l'any passat, en concret 1.250, a diferència de l'any 2009, que se'n van rebre 1.089, tot i que finalment se'n van atorgar 805. De totes maneres, el pressupost del qual disposa el Govern és d'1.226.881 euros, i inferior al de l'any passat, que va ser d'1.948.938, tenint en compte que aquesta quantitat és per quinze mesos de subvencions. Entre els nous criteris destaquen els requisits d'estalvis màxims, que no han de superar els 30.000 euros entre tots els membres de la llar, i la possibilitat de verificació per part del Govern de la no-propietat d'habitatge a l'estranger. A més, també s'estableix un import de lloguer màxim, segons el nombre de persones que viuen en una llar.
El Govern preveu atendre més sol·licituds d'ajut al lloguer que l'any passat, tot i que disposa d'un pressupost inferior. Aquesta és la situació amb la qual es troba l'Executiu que ha establert més requisits a l'hora d'accedir als ajuts a l'habitatge, així com als crèdits a l'emancipació i als crèdits per accedir a un habitatge de lloguer. Alguns dels requisits que es mantenen són la possessió de la nacionalitat andorrana i els cinc anys de residència o no tenir cap habitatge de propietat ni al país ni a l'estranger, entre d'altres. El barem d'ingressos és similar al de l'any passat: 13.740,74 euros. Una de les millores serà que les pensions de manutenció es descomptaran dels ingressos de les llars que les paguen.

Pel que fa a les novetats, hi ha el de lloguer màxim, que estableix un import segons el nombre de membres que viuen en una llar. En aquest sentit, una persona que visqui sola i que pagui més de 600 euros de lloguer net, això és sense despeses addicionals, no podrà demanar l'ajut. A més, s'ha eliminat l'import màxim de la subvenció, fins ara establert en funció del col·lectiu.

Pel que fa al requisit d'estalvis màxims, el Govern ha establert una quantitat màxima que no ha de ser superada entre tots els membres de la llar: 30.000 euros. Per tal de verificar que es compleix el requisit, els bancs lliuraran un certificat de manera gratuïta i amb posicions globals a data de 14 de juny de 2010.

També se simplifiquen alguns tràmits respecte de la documentació a presentar, incorporant les declaracions jurades als formularis de sol·licitud. A més, es podran verificar, tot i que encara no s'ha acordat la manera de fer-ho, els registres de la propietat o equivalents en altres països. La directora del Departament d'Habitatge ha dit que s'està estudiant la manera de fer-ho, tot i que possiblement sigui aleatòria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT