PUBLICITAT

El fort temporal causa dues esllavissades

  • El nucli encampadà de les Bons pateix el despreniment d'un metre cúbic de pedra
  • Els Bombers van haver d'actuar per retirar una tona de roca caiguda a Auvinyà
EVA ARASA CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
El despreniment del mur, al nucli de les Bons, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Les fortes precipitacions que van afectar el Principat durant la jornada d'ahir van provocar dos despreniments de terres, un al nucli encampadà de les Bons i l'altre a Auvinyà, a Sant Julià de Lòria. En els dos casos la pluja constant va fer desprendre importants blocs rocosos, tot i que la seva caiguda no va comportar danys físics ni tampoc danys materials de consideració.

Totes dues esllavissades van produir-se durant la tarda d'ahir. En el primer cas, el cos de Bombers va haver de desplaçar-se fins a la carretera de la Rabassa, a Auvinyà, després de rebre l'alerta del despreniment de terra i d'un parell de blocs de roca, que pesaven entre els dos una tona aproximadament. El personal del COEX també va desplaçar-s'hi per procedir a la neteja de la carretera, que va veure's afectada.

DESPRENIMENT A LES BONS
La segona esllavissada va produir-se a les Bons, entorn de les sis del vespre. El mur d'una paret vella va cedir i va caure al mig del carrer. El volum caigut va ser d'aproximadament un metre cúbic. Els Bombers, la Policia i el Servei de Circulació d'Encamp van actuar conjuntament per netejar la zona i sondejar la perillositat de nous despreniments. Posteriorment va acostar-s'hi el director de Protecció Civil, Francesc Areny, que, veient la perillositat de possibles noves esllavissades, va decretar el tancament del carrer. Areny va informar que demà tornaran a la zona per analitzar l'estat del mur. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT