PUBLICITAT

Siguem cívics

  • Reclamem per als gossos unes condicions de vida dignes i saludables
CONSELL D'INFANTS DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Amb aquest article el Consell d'Infants de Sant Julià de Lòria dóna a conèixer les seves darreres reflexions sobre la necessària actitud cívica dels propietaris de gossos. Dediquem les línies que segueixen a la higiene alimentària dels nostres amics de quatre potes.

Els nens del Consell d'Infants reclamem per als gossos unes condicions de vida dignes i saludables. Aquí té un paper fonamental l'alimentació. Ha de ser adequada a l'animal, seguint les indicacions del veterinari. Encara que ens sembli que una llaminadura o un tros del nostre menjar pot fer molta il.lusió al nostre gos, cal pensar abans de donar-li si li pot fer mal. Més enllà de molèsties digestives, una alimentació incorrecta acaba moltes vegades en malalties.

En ocasions, persones ben intencionades deixem menjar al carrer a l'abast del gossos o gats que no tenen sostre. El gest és fruit de la compassió per aquest animals però poden esdevenir fàcilment una font de problemes. Ara n'indiquem alguns.

Amb la calor de l'estiu, el menjar que es deixa al carrer es podreix ràpidament. Els animals no s'acosten, gràcies al seu olfacte, a aquests aliments, però acaben suposant un risc de malaltia per als humans.

A ningú ens agrada trobar rates i ratolins rodant prop de casa, però si deixem menjar en els carrers aquests animalons sortiran per treure profit d'aquest menú inesperat.

Uns altres animals que també podrien apropar-se a aquests menjars són els coloms. De forma controlada, els coloms aporten una certa alegria als espais públics, però la seva proliferació no és desitjable en termes de salut pública.

Imagineu les batusses que poden sorgir entre gossos que volen menjar. Les baralles entre gossos impressionen per la força i l'agressivitat. Alguna persona que passés per allà en podria sortir perjudicada.

Des del Consell d'Infants de Sant Julià de Lòria hem volgut trametre als lectors les nostres preocupacions quant al benestar dels gossos. Uns gossos ben tractats per un amos conscients dels seus deures cívics són uns amics que aporten companyia i simpatia a la comunitat.

Per tancar aquests quatre mesos de feina entorn d'aquest tema, avui dimarts 15 de juny, a les set de la tarda, a la plaça de la Germandat, volem llegir un manifest que recollirà els punts principals que reivindiquem en pro d'una convivència amb els gossos basada en el civisme i el respecte.

Us hi convidem a tots i especialment a aquells propietaris de gossos que vulguin apropar-se acompanyats de la seva mascota. Tots els gossos polits que ens acompanyin rebran un corbatí de llacet per a l'ocasió. Serà la nostra manera de reconèixer la bona tasca dels que s'ocupen correctament d'aquests amics dels nens tan estimats.

Donem gràcies als mitjans que han anat publicant aquests articles i als lectors que s'han interessat per la nostra tasca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT