PUBLICITAT

Infraestructures

El projecte de Borda Mateu: un somni truncat

La propietat dels terrenys s'ha fet enrere en l'últim moment, però des del club asseguren voler-se quedar al país

Per Pol Forcada Quevedo

El president i el director general de l'FC Andorra, Ferran Vilaseca i Jaume Nogués, durant la roda de premsa.
El president i el director general de l'FC Andorra, Ferran Vilaseca i Jaume Nogués, durant la roda de premsa. | @FCANDORRA

El projecte de l'FC Andorra a Borda Mateu ha quedat nul. S'ha convertit en res. Així ho han comunicat aquest migdia el president i el director general del club, Ferran Vilaseca i Jaume Nogués, en una roda de premsa en la qual han informat que dijous passat, quan es van reunir amb la propietat dels terrenys per acabar de tancar els darrers serrells del contracte, aquesta es va fer enrere trencant així l'acord. "L'esforç que s'ha fet ha estat titànic", ha dit Nogués, afegint que "és una decepció molt gran", veient així truncat el somni de poder començar a aixecar per fi la pedra angular del projecte tricolor.


Jaume Nogués, en una entrevista fa 10 dies: «El projecte de l’estadi està avançat, però no m’aventuraré a dir que hi ha res tancat»


Vilaseca ha iniciat la seva intervenció fent una reflexió envers els tres grans pilars d'actuació que van identificar només aterrar al Principat, l'any 2018. Un d'ells era l'esportiu, en el qual "hem fet un bon camí malgrat el darrer descens"; el seguia el projecte social i de club, en el qual "hem fet un creixement", tot i que hi continuen focalitzats perquè "creiem que és el futur de l'entitat", i restava la cirereta de tot plegat, l'estadi, "casa nostra". "Vam veure que era quelcom cabdal, i ara continuem pensant el mateix perquè és vital per l'esdevenir del club", ha completat el president. 

Ha fet també un repàs cronològic al respecte, apuntant que inicialment la idea era fer el projecte a Encamp, pla que va acabar sent inviable econòmicament ja que "volíem un estadi sostenible". Van continuar insistint, i aquesta característica la van acabar trobant a Borda Mateu amb la intenció d'acollir el multifuncional. Ara, i després de dos anys de negociacions i amb el contracte gairebé per signar a falta de tancar els darrers apunts, "ens van dir que no ens ho llogarien, una decisió que respectem" i per la qual no han sabut donar el motiu de la negativa.

El render del projecte de l'estadi.

El render del projecte de l'estadi.

Tant Vilaseca com Nogués han reconegut que la voluntat és quedar-se al país: "Som i ens sentim andorrans, i volem estar aquí", ha assenyalat el president, esmentant que ara els toca posar un punt i seguit al tema per tornar-se a posar mans a l'obra. La intenció és reunir-se amb la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i "veure quines alternatives poden haver-hi", tot indicant que volen un acord a llarg termini com anava a ser el de Borda Mateu: 40 anys i entorn el milió d'euros anuals

Enguany el club podrà jugar a l'Estadi Nacional, però l'any vinent no. Així, un possible recurs passa pel nou estadi que la Federació Andorrana de Futbol (FAF) està construint a Encamp. "Tenim bona relació, però som realistes i sabem que el fan per als seus equips", ha comentat Vilaseca, destacant que la federació s'ha ofert per acollir-los i que són conscients que aquesta seria "una solució transitòria".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT