PUBLICITAT

Previsió meteorològica

Pics enfarinats i fred al Principat per a divendres

Cap de setmana de contrast amb temperatures en augment i vents febles

Per El Periòdic

El Servei Meteorològic ha confirmat un descens notable de les temperatures a les cotes més altes.
El Servei Meteorològic ha confirmat un descens notable de les temperatures a les cotes més altes. | Servei de Meteorologia

El Servei Meteorològic ha confirmat un descens notable de les temperatures a les cotes més altes, acompanyat per una enfarinada puntual. "Hem observat una situació de contrastos marcats entre el nord i el sud d'Andorra", han explicat, afegint que "al nord, les precipitacions han estat febles, però en forma de neu, mentre que al sud, el cel s'ha mantingut serè". Aquesta situació es deu a una configuració de nord que està afectant el país, i segons han destacat des del Servei Meteorològic, "aquest contrast és clarament visible a través de les imatges captades pel satèl·lit Meteosat".

A més, han assenyalat que "la nevada ha estat més consistent al vessant atlàntic", però puntualment ha afectat també el vessant mediterrani empesa pel vent. Tot i així, la situació "anirà remetent al llarg de les properes hores".

Previsió meteorològica

Avui divendres, segons ha informat el Servei Meteorològic, el desplaçament d'una pertorbació cap al sud-est, a sobre dels Alps, mantindrà el vent de nord i alguns núvols baixos als cims del nord del país durant el matí, amb possibles febles nevades. "A mesura que els núvols es dissipin, el cel quedarà serè i les temperatures augmentaran durant el dia", han explicat. Les temperatures màximes seran de 18ºC a Andorra la Vella, 14ºC a 1500 metres i 2ºC al Pas de la Casa. Tot i això, a la nit, segons 'Meteo', "es preveu una nova davallada de les temperatures", amb mínimes de 5ºC a Andorra la Vella, 0ºC a 1500 metres i -6ºC al Pas de la Casa, i possibles glaçades als fons de vall per inversió tèrmica.

Demà dissabte, el Servei ha indicat que "l'allunyament de la pertorbació cap a l'est d'Europa permetrà l'entrada d'una falca anticiclònica", la qual donarà lloc a un dia assolellat amb vents de nord-oest més febles i un lleuger augment de les temperatures. Les màximes arribaran a 22ºC a Andorra la Vella, 18ºC a 1500 metres i 6ºC al Pas de la Casa, mentre que les mínimes seran de 5ºC a Andorra la Vella, -1ºC a 1500 metres i -1ºC al Pas de la Casa.

Diumenge, "la falca anticiclònica de l'Atlàntic continuarà elevant les temperatures", han assenyalat, deixant un dia completament assolellat amb vents febles de component nord. Les màximes assoliran els 25ºC a Andorra la Vella, 19ºC a 1500 metres i 8ºC al Pas de la Casa, mentre que les mínimes se situaran en 7ºC a Andorra la Vella, 3ºC a 1500 metres i 3ºC al Pas de la Casa.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT