PUBLICITAT

Mundials de BTT

Andorra, el bressol de la BTT

Els Campionats del Món UCI de BTT 2024 arriben al Principat amb una destacada participació d'esportistes andorrans

Per El Periòdic

Un instant de la cerimònia d'inauguració.
Un instant de la cerimònia d'inauguració. | Pal Arinsal

La plaça de les Fontetes de la Massana s’ha omplert de gom a gom aquesta passada nit per la cerimònia d’inauguració que ha donat el tret de sortida oficial als Campionats del Món UCI de BTT Andorra 2024. L’acte, marcat per un ambient festiu i emocionant, ha comptat amb la presència de diverses autoritats i representants del món del ciclisme. La cònsol major de la Massana, Eva Sansa, ha donat la benvinguda a tots els corredors i equips participants, desitjant-los sort per a les seves competicions: "Estem molt orgullosos de rebre-us en aquesta edició dels Mundials i desitgem que aquest esdeveniment sigui un èxit per a tots vosaltres".

La ministra de Cultura, Esports i Joventut, Mònica Bonell, també ha volgut donar l'acollida als equips, subratllant la importància d'aquests campionats per al país: "Aquests Mundials representen una oportunitat única per mostrar al món la nostra passió per l'esport i l'esforç que hem fet per convertir-nos en una destinació de referència per a la BTT". Finalment, José Luis López Cerron, membre del comitè de direcció de l’UCI, ha declarat oficialment inaugurats els Mundials amb un "és hora de competir i de fer història en aquestes terres magnífiques".

711 participants i un gran focus en la participació andorrana

Durant tota la setmana, 711 ciclistes de muntanya es disputaran els 17 mallots de campions del món en diferents categories, que van des del descens fins al cross-country. Entre aquests participants, destaca la presència d'atletes andorrans que competiran a casa seva, amb l'esperança de deixar el nom del país ben alt en aquesta prestigiosa competició internacional. La presència local és especialment significativa en aquesta edició, ja que Andorra continua reforçant el seu paper com a país d'acollida per a esdeveniments esportius de primer nivell.

Tanmateix, durant la cerimònia, s'ha projectat un petit film que va repassar la trajectòria del Bike Park de Pal Arinsal, un espai que des de la seva creació l'any 2000 s'ha consolidat com un referent mundial en el món de la BTT. El vídeo ha destacat la transformació d'aquest espai en una seu imprescindible de la Copa del Món i el seu creixement fins a convertir-se en l'escenari d'aquest Campionat del Món. "El nostre Bike Park és avui un orgull per a Andorra, un símbol del nostre compromís amb l'esport i el turisme de muntanya", ha destacat la cònsol major.

Finalment, un dels moments més emotius de la nit ha estat el comiat de Greg Minaar, llegenda del descens i resident a Andorra, que ha anunciat que aquests seran els seus últims Campionats del Món. Minaar, que als 43 anys compta amb un dels palmarès més impressionants de la disciplina, amb quatre títols de campió del món, ha pujat a l'escenari per acomiadar-se amb un sentit missatge: "Després de 28 edicions competint als Mundials, és hora d'encendre el foc una última vegada". Les seves paraules han marcat el final d'una cerimònia inaugural que ha posat en marxa una setmana plena d'emocions i competició al màxim nivell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT