PUBLICITAT

Comerç i restauració

Davallada de vendes als comerços del Pas de la Casa

Els negocis més petits de la localitat encampadana veuen amenaçada la seva continuïtat

Per Agències

Una imatge del Pas de la Casa.
Una imatge del Pas de la Casa. | Arxiu ANA

La passada temporada d’hivern ja va ser més fluixa del previst i el que portem de la d’estiu no apunta signes de millora. El petit comerç del Pas de la Casa alerta que les vendes han caigut i que costa fer sortir els números. Tret d’alguns grans establiments i magatzems que han millorat facturació, segons informa l’ANA, els negocis més petits de la localitat encampadana estan patint una davallada de vendes que amenaça la seva continuïtat.      

Els darrers caps de setmana, inclòs el pont del 14 de juliol, els carrers del Pas s’han vist més buits de l’habitual. Tot i el bon temps, els aparcaments d’autocars han registrat una afluència discreta i els d’automòbils no s’han omplert. Als comerços i restaurants s’hi ha vist moviment, però no tant com altres estius. Antonieta Vila, de l'Associació de veïns del Pas de la Casa, ha explicat que "la temporada ja va començar poc forta. Sé que abans del pont del 14 de juliol de França es va treballar puntualment i bé, però només pocs dies. Em consta que, a principis de juliol, quan en teoria hauria de ser temporada alta, la temporada ja va començar fluixa".

Per la seva banda, Òscar Ramon, president de la mateixa associació, ha destacat que "parlant amb altra gent he notat que hi ha hagut una davallada de vendes, sobretot aquest mes de juliol. No sabem què passarà al futur, però per ara, tot és més car i, és clar, el benefici per a nosaltres és més petit". Tanmateix, Ramón ha apuntalat que les vendes a França també han sigut molt fluixes: "No sabem si és per les Olimpíades o per quin motiu està passant. Jo he estat parlant amb amics i veïns que tenen restaurants i botigues i és cert que estan treballant bastant menys aquest mes”.

Alguns comerciants i restauradors asseguren que s'ha registrat una davallada de les vendes de fins al 50%. Els motius segurament són molts, i la suma de tots fa que alguns establiments, sobretot els més petits o de gerència familiar, es plantegin seriosament si val la pena continuar treballant per perdre diners, com és el cas d’una parella que explota un restaurant a l’avinguda d’Encamp a peu de l’estació d’esquí.

Michel Serres, també de l'associació de veïns, declara que la davallada no afecta només al Pas: "Ara mateix estic de vacances i no m'han arribat notícies, però tot Europa es troba en la mateixa situació. Tots els comerciants es queixen del fet que no hi ha gent. De fet, per tot arreu on anem, els venedors ens diuen que no hi ha gent als comerços", ha afirmat, tot indicant que "la gent s'està quedant sense diners i no està sortint. Jo sempre viatjo i mai hem vist tan poca gent a tot arreu com aquest any”.

Sigui com sigui, petits empresaris de la localitat encampadana alerten que tenen dificultats per tirar endavant els negocis, fer front al lloguer mensual, mantenir la pòlissa sense excedir-la o pagar les nòmines al dia. Una tendència que encaixa amb uns carrers més buits de l’habitual en temporada d’estiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT