PUBLICITAT

Andorra la Vella

Unanimitat en l'aprovació de l'increment del 6% de les taxes sobre el tabac

Govern pretén mantenir la competitivitat amb Espanya i França, però evitar la diferenciació de preus

Per Alex Montero

El titular de Finances, Ramon Lladós, durant la sessió de Consell General celebrada avui.
El titular de Finances, Ramon Lladós, durant la sessió de Consell General celebrada avui. | Consell General

Aprovat l'increment del 6% de les taxes sobre el tabac per manera unànime al Consell General, després que el Govern entrés el Projecte de llei a tràmit parlamentari aquest darrer dimarts. "L'objectiu és trobar un equilibri just entre mantenir la competitivitat comercial amb els països veïns i evitar la diferenciació de preus que puguin afavorir el contraban", ha afirmat el ministre de Finances, Ramon Lladós, recalcant que es tracta d'una llei molt curta, d'un sol article, i que només modifica el gravamen de les taxes.

Tanmateix, i tot i que ha recordat que el darrer cop que es va incrementar la taxa va ser el 6 d'octubre del 2022, el titular de la cartera ha deixat clar que les polítiques impositives dels països veïns han estat molt canviants durant els darrers anys: "Espanya ha mantingut una posició estable, però França ha anat augmentant de manera significativa els preus i ho faran de manera més insistent en els pròxims anys". Així doncs, amb la nova legislació es podrà mantenir la competitivitat del sector necessària, amb el "compromís de lluitar contra el tràfic del producte de tabac".  

L'aprovació de l'increment esmentat ha sigut plena en l'hemicicle, mostrant-se especialment en una línia similar a la de Lladós el conseller general demòcrata, David Montané: "El tabac forma part de la nostra història i té un llegat industrial important, així com de conreu i pagesia", ha apuntalat, posant en valor la importància d'aquest en l'economia i les arques del país. A més, ha destacat que l'increment tributari podria arribar a recaptar més de 4,7 milions d'euros, ja que faria que Andorra fos "més atractiva des del punt de vista comercial i turístic".      

 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT