PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La capital acollirà els campionats dels Petits Estats d’Europa d’escacs

Tindrà lloc del 23 al 29 de juny i per primera vegada comptarà amb dos tornejos que es disputaran paral·lelament

Per El Periòdic

Presentació de la competició dels Petits Estats d’Europa d’escacs, aquest matí.
Presentació de la competició dels Petits Estats d’Europa d’escacs, aquest matí. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Andorra la Vella acollirà, del 23 al 29 de juny, els campionats dels Petits Estats d'Europa d'escacs a la sala Ària del Centre de Congressos. El cònsol major de la capital, Sergi González; el president de la Federació d'Escacs Valls d'Andorra, Francesc Rechi, i el director tècnic de la federació, Òscar de la Riva, han presentat aquest dilluns al matí l'esdeveniment, el qual per primera vegada comptarà amb dos tornejos que es disputaran paral·lelament: el 5è campionat individual dels Petits Estats d'Europa i el 2n campionat femení dels Petits Estats d'Europa.

Les competicions compten amb la participació de jugadors i jugadores de 10 federacions diferents: Andorra, Guernsey, Illes Fèroe, Jersey, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Mònaco, San Marino i Xipre. El jove Mestre FIDE, Serni Ribera (2341 FIDE), és el representant andorrà i encapçala la classificació inicial en el 5è campionat individual dels Petits Estats d'Europa. Quant al 2n campionat femení dels Petits Estats d'Europa, tres jugadores són les representants del Principat: la Mestre FIDE femenina, Andrea Henderson (1966 FIDE); Júlia Muratet (18134 FIDE) i Ariadna de la Riva (1774 FIDE).

La inauguració se celebrarà dissabte 22 de juny i l'esdeveniment també tindrà activitats paral·leles perquè els escaquistes i acompanyants puguin conèixer la cultura i les tradicions d'Andorra amb una visita guiada a Casa de la Vall i un tour pels llocs més emblemàtics de la capital.

Ambdues competicions es disputaran a un sistema lliga (tots contra tots), amb un total de 10 escaquistes i un ritme de joc de 90 minuts més 30 segons d'increment per jugada fins al moviment 40, i 30 minuts més fins a finalitzar la partida.

El campionat començarà el diumenge 23 de juny, i es disputarà una ronda per dia (a les 15.00 hores), a excepció de dilluns 24 i dimecres 26 en què hi haurà doble ronda (a les 09.00 i a les 16.00 hores). Així mateix, el Principat serà l'organitzador del 1r torneig llampec femení dels Petits Estats d'Europa, el qual tindrà lloc divendres 28 a les 22.00 hores, amb partides de fins a tres minuts. La darrera ronda i la cloenda se celebraran el dia 29 de juny i comptaran amb la presència d'autoritats internacionals dels escacs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT