PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra ja coneix els rivals de l'Eurocopa

Formarà part del grup set juntament amb Portugal, vigent campiona, Països Baixos i Macedònia del Nord

Per Pol Forcada Quevedo

Instant en el qual ha sortit la papereta d'Andorra.
Instant en el qual ha sortit la papereta d'Andorra. | UEFA

Després de la fita història assolida superant per primera vegada una ronda preliminar de l'Eurocopa, la selecció absoluta de futbol sala ha conegut aquest matí els rivals que tindrà a la fase de grups de la cita que tindrà lloc l'any 2026 a Letònia i Lituània, on es durà a terme la fase final. En concret, els de Talin Puyalto formaran part del grup set juntament amb Portugal, Països Baixos i Macedònia del Nord.

Així doncs, els pirenaics s'afrontaran contra una potència mundial del futbol sala i vigents guanyadors del món i d'Europa, els lusitans, conformats per jugadors de talla mundial. Cal recordar que la fase de grups donarà el tret de sortida el 9 de desembre d'aquest 2024 i finalitzarà el 18 d'abril de l'any vinent, i cada combinat s'enfrontarà als tres altres del seu grup tant a casa com a fora. De fet, la UEFA ja ha concretat com serà la primera finestra del desembre, en la qual Andorra rebrà a Portugal per després visitar a Macedònia del Nord.

El seleccionador ha esmentat que amb qualsevol equip que toqués el grup seria fort, però incidint en el fet que han de treure conclusions positives. "Ens ha de servir per agafar el màxim d'experiència i per saber que no s'acaba aquí. El projecte del futbol sala a Andorra ha d'acabar d'assentar les bases per continuar creixent", ha explicat Puyalto, esmentant també que els jugadors "s'ho mereixen i s'ho han guanyat"

Respecte als rivals, el tècnic ha apuntat que serà molt bonic poder gaudir d'una selecció campiona mundial al Principat, recordant que Portugal "no deixa de ser una referència" que està per sobre la resta. Pel que fa als Països Baixos, cal apuntar que és també una de les potències europees perquè, per exemple, s'ha classificat per al Mundial d'aquest any en el qual només hi ha set combinats europeus. En darrer lloc, Puyalto ha comentat que Macedònia del Nord potser és un conjunt que no té tant de nom, tot i que "per a nosaltres serà fortíssim".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT