PUBLICITAT

La Justícia estudia crear la figura de l''huissier' privat

  • Aquest professional seria l'encarregat d'executar les sentències civils
  • Els treballs es van iniciar al marge de la recomanació del Raonador del Ciutadà
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La façana de la Seu de la Justícia. Foto: TONY LARA

El Consell Superior de Justícia (CSJ) està estudiant la viabilitat de crear una figura inspirada en l'huissier de justice francès, amb l'objectiu d'agilitar l'execució de les sentències civils. La feina del Consell Superior de Justícia es va iniciar al marge de la recomanació que aquest organisme va rebre l'any passat del Raonador del Ciutadà --una recomanació recollida en l'informe anual que la institució va fer pública la setmana passada. Ara bé, fonts del Consell asseguraven ahir, en declaracions a aquest rotatiu, que la intervenció del Raonador reforçarà els treballs que s'estan fent en aquest sentit.

La possibilitat de crear a Andorra una figura similar a la de l'huissier és una qüestió que el Col.legi d'Advocats va posar damunt de la taula l'any 2006. El mateix Consell Superior de Justícia, davant de la congestió que pateix el sistema judicial, va començar a valorar la possibilitat d'introduir un personatge amb aquestes atribucions, tenint en compte que l'huissier implica l'externalització de l'execució de les decisions dels tribunals.

Un huissier és un professional liberal que, en la seva funció d'oficial ministerial, s'encarrega de notificar els actes i de portar a la pràctica l'execució de les sentències judicials. D'huissiers, com a encarregats de l'execució de les decisions dels tribunals que formen part de l'estructura judicial, n'hi ha a França, Bèlgica (Valònia), Luxemburg i a la província canadenca del Quebec. A Holanda i Flandes hi ha una figura similar anomenada gerechtsdeurwaarder.

Un cop el Consell Superior de Justícia hagi acabat d'estudiar la viabilitat d'aquesta figura, que hauria de des- carregar part del volum de feina que assumeixen els funcionaris de la Batllia, justament pel que fa a l'execució de les sentències, la creació efectiva de l'huissier dependrà del fet que es modifiqui o no la legislació vigent i, per tant, d'una voluntat política.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT