PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

‘Clean-Up Day’ per educar amb valors com la sostenibilitat

L’activitat ha durat tota la setmana i està dins del projecte ‘Escola Verda’

Per Maria Lozano

Imatge dels alumnes de la Sagrada Família abans de començar a recollir brossa.
Imatge dels alumnes de la Sagrada Família abans de començar a recollir brossa. | M.L

Aquesta setmana 1.494 alumnes dels quatre sistemes educatius del país — l’andorrà, l’espanyol, el francès i el britànic— han estat netejant diferents parts del Principat. Sota el nom de ‘Clean Up Day’ i formant part del projecte Escola Verda, que s’impulsa des del Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats i el de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, té com a objectiu «d’educar amb valors de sostenibilitat ambiental i de compromís amb l’entorn», segons va informar el ministre de Relacions Institucionals Educació i Universitats, Ladislau Baró.És la novena edició d’aquesta activitat, i Andorra Telecom també hi ha participat. De fet, el president de l’empresa, Jordi Nadal, va informar que «col·laborem amb aquesta activitat des de fa cinc anys, nosaltres som els que protegim els infants amb les armilles i els guants en la recollida de residus».

Per altra banda, el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal, va afirmar que «impulsem activitats que tenen un retorn sostenible al medi, recollir tota aquella brossa que trobem i, a més, fer-ho de forma fraccionada . És quelcom essencial per conscienciar als més petits de la importància del reciclatge i la bona gestió dels residus».De fet, Casal va explicar que la intenció del ministeri «és desenvolupar el pla estratègic nacional amb les escoles, sobretot fent referència a les activitats que tenen un retorn sostenible amb el medi». Per això, Baró té l’objectiu d’aquest curs continuar impulsant una altra iniciativa dins del programa ‘Escola Verda’, anomenada ‘Patis Verds’, que pretén «premiar aquella feina de condicionament del pati d’escola que aconsegueixi tenir una adequació del pati en termes mediambientals, com és més presència a la vegetació i zones d’ombres». També es tirarà endavant és l’aprofitament del material escolar fent un mercat de segona mà, on aquest pugui ser intercanviat segons les necessitats dels alumnes.

 Ahir va ser el torn del Sagrada Família, però també hi van participar  ‘Escola Francesa de Santa Coloma; l’Escola Francesa de la Massana; l’Àgora International; l’EAMPE la Massana; l’EASE Ordino;l’EAMPE Pas de la Casa; l’Escola francesa Pas de la Casa; el Col·legi Maria Janer; el Col·legi Sant Ermengol; l’EAMPE Canillo; l’EAMPE Escaldes-Engordany; el British College; el centre de Formació Professional de la Massana, el Lycée Comte de Foix i l’EAMPE d’Andorra la Vella. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT