PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El darrer ball

Ilde Lima s’acomiada de la selecció com l’internacional més longeu de tota la història després de 26 anys

Per Pol Forcada Quevedo

Ilde Lima marxa substituït en el seu darrer partit amb la selecció.
Ilde Lima marxa substituït en el seu darrer partit amb la selecció. | FAF

El que va ser una dura derrota per a la selecció andorrana contra Suïssa (3-0), la primera del grup de la fase de classificació a l’Eurocopa que l’any vinent acollirà Alemanya, va quedar en un segon pla després de convertir-se en el darrer matx d’Ilde Lima amb la tricolor. «Voldria agrair-li tota la feina que ha fet durant tants anys i tot el que ens ha donat», va esmentar el seleccionador Koldo Álvarez en la roda de premsa posterior al duel. En aquest sentit, el defensa nacionalitzat andorrà ha defensat durant quatre dècades l’escut andorrà a nivell internacional, d’ençà que va debutar un 22 de juny de l’any 1997 fins aquest dimarts, 12 de setembre del 2023. Així, han estat 137 internacionalitzats repartides en 26 anys, on ha sumat un total d’11 gols.

Lima va ser titular en el deu darrer ball, i com no podia ser d’una altra manera, capità. Al minut 23 va ser substituït entre l’ovació de l’Stade Tourbillon de Sion i de tots els andorrans i andorranes, en reconeixement d’una carrera que molts infants, i ja no tan petits, firmarien haver tingut. «Ha estat un dia molt especial», va assenyalar el jugador un cop va finalitzar el matx. «Tot el viscut aquests últims dies, amb imatges, vídeos, molts records, l’himne... m’ha entrat alguna coseta a l’ull», va afegir fent esmena a l’emoció del moment. El central va encoratjar l’afició suïssa i va comentar que «la satisfacció de retirar-te amb un ambient de futbol així és molt gran i maca».

A la grada es trobava tota la família de l’andorrà, qui va explicar que «han aguantat molts anys de totes les coses que comporta el futbol, m’han donat suport per lluitar i continuar endavant, fins i tot en moments complicats». Així, es va mostrar molt content pel comiat, i va celebrar que hagués pogut fer-ho al terreny de joc, ja que en un moment «no em veia podent acomiadar-me de la selecció al camp», i que això hagués estat, «sens dubte, una de les coses més dures de la meva carrera». Amb tot, va fer notar el seu orgull perquè «el futbol andorrà sigui reconegut pel nivell d’esportistes com pot ser el meu cas o el d’altres companys, que portem molts anys defensant la samarreta». Una camiseta que, en forma d’homenatge, al partit contra Suïssa portava brodat un ‘Gràcies Ilde!’. 

La derrota / Pel que fa al matx, Koldo Álvarez va comentar en la roda de premsa posterior que el primer gol suís els va fer «massa mal», tot destacant que «totes les coses que havíem aconseguit i sumat en la primera meitat, en la segona ens ha costat més ajustar-les». El seleccionador va fer autocrítica, i va reconèixer que podia haver arribat un quart i que marxava amb la sensació que en els segons 45 minuts «no hem acabat d’entrar ni estar tot el bé que hauríem d’haver estat». Per altra part, va comentar que molts dels seus jugadors es troben encara amb pretemporada amb els seus respectius equips, però que això tampoc és excusa perquè «moltes de les accions les teníem treballades, i en la primera part les hem sabut solucionar, però en la següent ens ha costat bastant més».

PUBLICITAT
PUBLICITAT