Search
Close this search box.

L’Spartan Race s’acomiada deixant un cap de setmana «espectacular»

L’organització obre la porta a recuperar l’edició ‘Kids’ i, fins i tot, a acollir algun campionat d’Europa al país

L’Spartan Race va posar punt final a un cap de setmana on no sols l’esport va ser el protagonista, i amb un balanç que des del Comú d’Encamp van valorar com «molt postitu per l’impacte econòmic que suposa».
La 6a edició que se celebra a Andorra d’una de les curses d’obstacles més dures del món va aconseguir apropar entre dissabte i diumenge un total de 3.430 atletes, que amb els seus respectius acompanyants van sumar l’arribada de més de 8.000 persones a la parròquia. El director general d’Spartan Race Espanya, Ángel Sanz, va declarar que el cap de setmana ha estat «espectacular», sobretot per poder posar en marxa competicions d’aquesta mena després d’haver superat els moments més durs de la pandèmia. De fet, una de les modificacions que es va prendre de manera obligada per la Covid-19 va ser traslladar la cursa al centre d’Encamp, i per a Sanz, «s’ha convertit en una millora absoluta de l’experiència». És per això que comú i Spartan Race asseguren que aquest serà l’espai escollit per a noves edicions.

L’esdeveniment va complir amb un estricte protocol de mesures sanitàries, per prevenció de la Covid-19, que van estar presents en tot moment, com per exemple amb l’obligatorietat de tots els participants de passar un test d’antígens o una prova PCR previ a les jornades. El comú va signar la col·laboració amb Spartan Race al 2020 i per quatre anys, fent «una aposta molt clara per traslladar aquest esdeveniment de renom internacional al centre d’Encamp», segons la mateixa entitat, i cap la possibilitat que, si tots els agents implicats estan a favor, se segueixi allargant la col·laboració. L’any passat, aquesta decisió ja va donar el seu fruit amb valoracions molt positives per part dels sectors d’hoteleria i restauració. Enguany, arribant als 3.500 participants, «ha suposat un impacte econòmic molt positiu per a la parròquia, superant fins i tot el de l’any anterior».

Pel que fa al lligam del comú amb la marca, el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, va manifestar que «esperem que duri molt de temps», i també va aprofitar per agrair la col·laboració de l’organització i d’Andorra Turisme, així com la «comprensió dels veïns i la participació activa de la part empresarial». En aquest sentit, tant Marot com Sanz no van descartar la possibilitat que Encamp també sigui seu d’un Campionat d’Europa d’Spartan Race, així com també el fet de recuperar aquesta competició en el seu format júnior, enfocat per als nens i les nenes. De cara a futures trobades, també es vol treballar en una millora dels recorreguts, i concentrar la sortida i arribada en un mateix punt per tal d’assolir un ambient realment espartà. A banda, Sanz va manifestar que també es poden dur a terme esdeveniments paral·lels més enllà de la competició, amb escoles i zones d’entrenament. El més important d’aquesta edició per al director general, tal com va esmentar durant la presentació de les proves, ha estat l’estreta col·laboració publicoprivada amb Andorra Turisme, el comú, i els ministeris de Salut i Medi Ambient.

Quant a la competició, l’arribada dels corredors es va concentrar a la zona de Sant Miquel, concretament a l’aparcament, i les sortides a l’aparcament de Terres Primeres, fet que va suposar tenir una gran afluència de gent al llarg de les avingudes, tot i, en paraules de Sanz, no ser un esdeveniment on el protagonista sigui el públic. El comú va fer una prova pilot tallant el trànsit a un tram de les avingudes, des de la rotonda de l’antic telecabina fins a la plaça del Consell General, fet que va provocar tenir una gran zona per a vianants que va estar molt concorreguda i va permetre integrar l’esdeveniment amb els bars i restaurants de la zona que van poder ampliar la zona de terrassa.

Els guanyadors de la prova Beast van ser un habitual de la cursa encampadana, Albert Soley, amb un temps de 02.14.02 i Jezabel Kremer, amb un temps de 02.59.29, i ambdós van guanyar també a la Súper. Van seguir el pòdium masculí Jeremi Gachet (02.20.25) i Thibault Jean (02.23.52), i el femení, Petra Arvela, i Natalia Gurchenkova (03.10.06). En l’Ultra, formada per 50 quilòmetres i 60 obstacles, el pòdium en categoria masculina i femenina van ser per a Samuel Castela i Ana Filipa Castela. 

 

Impuls a l’activitat econòmica de la parròquia

L’acollida de l’Spartan Race ha suposat sense cap dubte un èxit quant a l’incentivació de l’activitat econòmica a Encamp. Tant els atletes que van competir com les persones que van venir amb ells i els turistes aficionats a l’esdeveniment van ser la clau per a que l’ocupació hotelera es mantingués al 100% en la majoria de casos, i d’altres superessin el 80% i el 90%. Les terrasses i locals van estar de gom a gom durant tot el dissabte i diumenge, mentre que els comerços van haver d’incorporar reforços i van treballar sense descans per donar el millor servei possible. Marot, va afirmar que «estem molt satisfets de com s’ha desenvolupat el cap de setmana», mentre afegia que «tenim el poble ple, els hotels han fregat el complet d’ocupació i els comerços, restaurants i cafeteries estan de gom a gom». Marot va assegurar que «treballarem per tenir l’Spartan per molts i molts anys» a Encamp. 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
ACB

Bàsquet Girona

85

MoraBanc Andorra

98

MoraBanc Andorra

89

Unicaja de Màlaga

106

MoraBanc Andorra

71

UCAM Múrcia

83

Primera RFEF

Gimnástica Segoviana

3

FC Andorra

2

FC Andorra

1

Unionistas

1

Nàstic

1

FC Andorra

1

Lliga Multisegur

Ranger's FC

0

FC Pas de la Casa

1

Atlètic Club Escaldes

6

Penya Encarnada

1

UE Santa Coloma

4

Nóbrega Constructora CF Esperança

0

Inter Club Escaldes

3

FC Ordino

0

The Boss FS la Massana

0

FC Santa Coloma

4

Notícies relacionades
Publicitat
Entrevistes esportives
Taekwondista
Nedador
Jugador de la selecció de futbol sala
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu