- El vicepresident de la FEVA rebutja optar a ser representant de la FIDE
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY
- Obregon –a baix a la dreta– i els altres integrants de ‘We R Europe’. Foto: FEVA
Jornada eterna de més de 14 hores la que es va viure ahir a Khanty-Mansiysk per a les eleccions de la Federació Internacional d’Escacs (FIDE) i de la Europea (ECU) i notícies no tan bones per al vicepresident de la Federació Andorrana (FEVA). Joan Antoni Obregon formava part d’una de les candidatures per dirigir l’ECU com a tresorer però el Principat haurà d’esperar per tenir el primer representant en una entitat internacional de la història dels escacs.
La seva llista, We R Europe, va perdre en la final per només cinc vots (25-30) davant la candidatura búlgara encapçalada per l’ex jugador professional Silvio Danailov, després de descartar una tercera candidatura procedent d’Alemanya que ha estat decisiva en les urnes. Obregon va encaixar la derrota amb elegància en indicar: “Sincerament no estic trist perquè mai agrada perdre, però això és la democràcia i s’ha d’acceptar”.
NO HI HA ‘FEELING’ AMB LA FIDE
El vicepresident de la FEVA va tenir la oportunitat també d’aspirar a ser un dels representants externs de la FIDE que continuarà quatre anys més sota el mandat de Kirsán Ilyumzhínov, que ja n’acumula quinze al capdavant. La resposta d’Obregon, però, va ser negativa. Al més pur estil Guardiola va remetre’s a les sensacions: “He rebutjat la oferta perquè no tinc ‘feeling’ amb la directiva que hi ha”, va manifestar abans dels resultats de les votacions. I va continuar argumentant: “Aquest càrrec suposaria haver de fer viatges llargs amb certa freqüència durant els pròxims quatre anys i quan treballes en un entorn que t’agrada és suportable però no és el cas i per tant prefereixo estar al marge”.
El cert, però, es que també hauria rebutjat ser representant de la FIDE en cas que guanyés Garry Kaspárov, l’únic rival que tenia Ilyumzhínov per continuar en la presidència; la polèmica no ha faltat en aquestes eleccions, ja que Kaspárov va acusar públicament Ilyumzhínov de canviar les regles en l’últim moment per permetre que 56 dels països participants van poder cedir el seu dret a vot i així manipular les eleccions. “Suposo que amb Kaspárov la situació hauria estat igual. En un futur ja veurem si tinc noves oportunitats”, va sentenciar Obregon
imoure@andorra.elperiodico.com
Per a més informació consulti l’edició en paper.