Finalment, l’Estadi Comunal no tindrà un tartan nou de cara als Jocs dels Petits Estats de l’any 2021, de manera que l’actual es condicionarà el mínim perquè sigui el reglamentari i estigui homologat internacionalment. En aquest sentit, la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) no s’oposa al fet que la remodelació completa de la instal·lació no arribi a temps per als Jocs, ja que si es fan les reformes necessàries per acollir-los, no hi haurà cap problema. D’aquesta manera, els grans canvis promesos pel Comú d’Andorra la Vella no arribaran abans dels Jocs tal com s’havia dit en un primer moment i, entre altres, no hi haurà, de moment, l’augment de la quantitat de graderies.
A causa dels terminis, és impossible tenir una nova infraestructura tal com s’havia afirmat
En aquest aspecte, el president de l’FAA, Bernat Vilella, va comentar a EL PERIÒDIC que «ens van dir que un dels hàndicaps és que està sent tot molt just» i que «tot el procés que es generava després d’emetre l’edicte implicava que això comencés massa tard per poder fer totes les reformes», però que els van assegurar que «una de les opcions era condicionar la pista perquè sigui reglamentària i fer les quatre coses bàsiques, és a dir, una reparació mínima pel gran condicionament de la pista perquè no hi hagi esvorancs». «Estem satisfets amb el pla B del comú perquè tenim parts positives, han pensat amb nosaltres», afirmava i recordava que «a vegades, no molts comuns pensen amb les implicacions que poden tenir. Això ens dona marge per poder entrenar i perquè els atletes estiguin bé». «Després de molts anys al darrere, tindrem pista. La vull veure en un any», celebrava.
Així mateix, va indicar que «em pensava que arribaria a temps» però que «és el que hi ha». «No veig inconvenient. S’han compromès, ens ho han promès i per tant, espero tenir una súper pista», reiterava i recordava que «tindrem una per competir, el que em preocupava era que s’endarrerís». «Ho condicionaran al mínim sense invertir», revelava.
En aquest aspecte, va subratllar que la pista tindrà de tot, entre altres coses, una zona de llançaments, ja que es comprarà una gàbia nova, que pot servir igualment en la futura remodelació perquè només és muntar-la i desmuntar-la. «Aquesta zona estarà a l’interior, no condiciona res», aclaria Vilella.
Resignació
Per un altre costat, va considerar que «ens hem de resignar» i que «mentre puguem competir i el condicionament no afecti als plans d’entrenaments, tot anirà bé. Si hi hagués hagut tres o quatre mesos sense entrenar, els plans haurien canviat molt, per tant, si no es fa una gran infraestructura, aquest fet genera que puguem preparar-nos fins al darrerà dia». «No ens podem queixar, tindrem una pista per entrenar. Per a mi endavant amb els plans que hi ha previstos», assegurava.
En aquest sentit, no es podrà gaudir per als Jocs de l’estadi previst, que havia de tenir una capacitat màxima de 6.500 persones i un camp de futbol fins a mides reglamentàries, és a dir, distàncies a l’interior de les línies de 105 per 68 metres. A més, la pista d’atletisme havia de disposar de com a mínim de sis carrers rectes de 110 metres de longitud i almenys quatre als revolts del circuit.
Pel que fa a les graderies, l’aforament mínim havia de ser de 6.500 entre seients fixos i ampliables, ja que aquests darrers podien ocupar la pista d’atletisme. Així mateix, la il·luminació havia de ser compatible amb la retransmissió internacional d’esdeveniments i també havia de tenir una zona de vestuaris nova, lavabos per als assistents, bar, sala de premsa i sala d’infermeria, entre d’altres.
En aquesta línia, l’obra que sí que s’espera que estigui totalment acabada serà la piscina dels Serradells, ja que sense ella, Andorra hauria de trobar una alternativa per poder acollir la competició. Una de les opcions que es podrien estudiar seria instal·lar una piscina desmuntable. Tot i això, totes les parts confien en el fet que aquesta instal·lació estigui totalment acabada, ja que tots els esforços se centren en aquesta línia.