El debat sobre la idoneïtat de construir un aeroport en territori nacional continua. Després que la Cambra de Comerç presentés el passat mes de març un primer esborrany de projecte, diverses personalitats del país van posar el crit al cel i la idea va ser rebutjada de manera fulminant. La majoria, però, més enllà de criticar la proposta, no va aportar cap alternativa. Una actitud que molesta a la Cambra i, especialment, a un dels seus vicepresidents i president de la Comissió d’Infraestructures i Comunicacions, Ramon Ginesta, qui en una entrevista a EL PERIÒDIC, demanava als detractors d’un aeroport andorrà que es miressin «fredament» l’estudi i aportessin «crítiques constructives».
Així, la Cambra assegura que el seu objectiu no és construir un aeroport, sinó desenclavar el país, ja que amb l’arribada de la crisi sanitària ha quedat més que demostrada l’excessiva dependència d’una determinada mena de turisme. Segons Ginesta, aquesta infraestructura permetria l’arribada d’un perfil de turisme més luxós que amb la mateixa quantitat que l’actual (o la pre-pandèmia) aportés molta més qualitat. I és que és evident que el model vigent comença a esgotar-se i urgeix trobar alternatives més sostenibles i amb valor afegit.
Ara bé, si la solució passa per la construcció d’un aeroport a Grau Roig, en uns terrenys que Joan Viladomat ja ha qualificat d’«impossible», encara està per decidir. Com recorda Ginesta, al cap i a la fi, seran el Consell General i el Govern qui determinaran la seva viabilitat definitiva i alguns, fins i tot, exigen un referèndum popular. Sigui com sigui, i mentre l’aeroport (o la seva alternativa) no arriba, des de la Cambra, amb una nova junta que arrencarà dilluns que ve, se seguiran buscant respostes als problemes econòmics i socials d’Andorra.