Unes 2.300 racions d’escudella s’han repartit avui a la parròquia de Sant Julià de Lòria per celebrar la diada de Sant Sebastià. Així, la plaça de la Germandat s’ha omplert de lauredians i lauredianes per celebrar aquesta tradició de la parròquia. Val a dir que una seixantena de persones han estat preparant l’àpat unes quantes hores abans del dinar, ja que a les 05.00 hores han començat a cuinar i preparar el caldo. A més, enguany la celebració destaca per recuperar la normalitat, atenent que, amb l’incendi del Centre de Congressos Lauredià, els últims dos anys l’escudella es va haver de menjar en el pàrquing Reig Patrimoni i no a l’emblemàtic indret.
“Hi ha una molt bona acollida com cada any. La Germandat ens prepararà unes 2.300 racions”, ha esmentat el cònsol de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, qui ha agregat que “esperem que la gent la gaudeixin, vist que avui fa fred i fa dia de menjar escudella”. El vespre del dia anterior els voluntaris ja van començar a preparar les verdures i la carn d’olla i durant la matinada d’aquest dilluns, ho han posat tot a bullir per poder-ho tenir tot llest per a aquest migdia, informa l’ANA.
Una altra de les novetats d’aquesta edició ha estat l’estrena de noves olles que han fet servir els escudellaires de la Germandat de Sant Sebastià de Sant Julià, entitat que organitza l’esdeveniment. “Des del Comú, amb la intenció de garantir la continuïtat d’aquesta activitat, fer-la créixer i perquè treballin amb bones condicions, aquest any els hem ajudat amb l’adquisició de noves olles”, ha relatat Cairat. Cal recordar que la festivitat ha arrencat amb la tradicional missa a l’església parroquial i posteriorment s’ha fet l’assemblea de la Germandat de Sant Sebastià.