L'opinió de:
Sensibilització - Unicef Andorra

Recursos educatius inclusius

La discapacitat* es considera el resultat de la interacció entre una pèrdua o un dèficit en el funcionament d’una estructura corporal o una funció corporal d’una persona i les barreres de l’entorn, que suposa una limitació en l’activitat i la consegüent restricció en la participació en igualtat de condicions amb tots els ciutadans.

Per tant, si modifiquem l’entorn, si el fem «inclusiu», si eliminem les barreres, les discapacitats minven o desapareixen.

En aquests dies que hem de passar molt temps a casa, tots els infants i adolescents, independentment de la seva edat o discapacitat, poden utilitzar el joc com una eina per a divertir-se i aprendre: fer bombolles de sabó, escoltar música i descobrir ritmes diferents, cuinar, inventar jocs amb moviment, dibuixar i pintar, fer puzles, cantar i ballar, realitzar vídeos de les activitats quotidianes, fotografiar i fer un collage…

Segons sigui una discapacitat sensorial, física, de comunicació i parla, intel·lectual o derivada d’un trastorn mental, hi ha activitats millors que d’altres. Dedicar temps a buscar aquelles activitats que millor s’ajusten a la personalitat del nostre nen o nena pot ser un repte creatiu a fer en família.

* El concepte prové de la Classificació Internacional del Funcionament, de la Discapacitat i de la Salut (2001) i de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (2006).

Comparteix
Enquesta
Publicitat
Editorial
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat
QualificAND

Inés Martí

Andorra Telecom reforça el seu compromís amb l’educació tecnològica a través de la robòtica.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu