Search
Close this search box.

L’aigua és el nostre bé més preuat i l’hem de cuidar

La falta d’aigua és un problema que preocupa i que se n’ha de prendre consciència. Perquè per a Andorra és una situació insòlita que no estem acostumats a viure ni a veure, però que succeeix a molts altres països. Sense anar més lluny, a Espanya hi ha hagut períodes greus de sequera en què s’ha restringit i molt l’ús d’aigua, s’ha prohibit el reg i inclús omplir piscines. Però això és un tema que quan no passa aquí ho veiem massa lluny.

Ara ens ha tocat. Perquè no només ha tocat a la Massana, sinó que els problemes d’un territori són els de tots. Així que toca buscar solucions, i no hauria de ser només el comú qui ho faci sinó que haurien de ser polítiques fetes pel Govern.

I tots hauríem de responsabilitzar-nos d’això. Quantes aixetes deixem obertes? Calen tants litres d’aigua per regar? Tant costa dutxar-nos enlloc d’omplir-nos tota una banyera? Si tots ens hi miréssim una mica més, potser aquests problemes no serien tan notoris. Evidentment, la culpa no la tenim tota nosaltres, el fet que no plogui és el principal culpable d’una falta d’aigua que ja ens està començant a afectar, però ja que nosaltres no tenim una vareta màgica per fer que plogui, el que sí podem fer és deixar de malgastar aigua i preocupar-nos una mica més pels problemes de l’entorn.

Però calen mesures, calen polítiques per assegurar l’abastiment d’aigua al país, comptant amb nosaltres, els que vivim aquí, però també amb tots els turistes que ens visiten cada any. Perquè aquest pont hi ha hagut encara més baixada d’aigua per la quantitat de persones que ens han visitat. A Andorra no som només els més de 80.000 habitants que residim al país, sinó que també hem de comptar a tots aquells que venen i estan en hotels o apartaments.
 

Altres Editorials
Comparteix
Últimes notícies
Articles d'opinió
Marian Fernández
Publicitat
Enquesta
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu