Creand Fundació va acollir ahir la presentació dels 13 atletes que representaran Andorra als Jocs Mundials Special Olympics Berlín 2023, una competició que tindrà lloc del 17 al 25 de juny. Tal com es va explicar durant la presentació de l’equip, que va anar a càrrec del president de la federació esportiva Special Olympics Andorra, Jordi Mora; la directora de Creand Fundació, Francesca Ros, i el director nacional de la federació esportiva Special Olympics Andorra, José Antonio Pérez, el Principat competirà en sis modalitats: atletisme, natació, bàdminton, botxes, judo i, per primera vegada, en gimnàstica rítmica.
Malgrat que les competicions s’encetaran el dia 17, els esportistes sortiran del país el dia 12 per a posar rumb a Olsberg, a la localitat de Düsseldorf, on participaran en el Hist Town, un programa d’acollida que permet als esportistes conèixer aquesta població, la seva cultura i les seves tradicions. A més, també s’aprofitarà l’estada per a dur a terme diferents sessions d’entrenament abans d’iniciar el camí cap a Berlín el dia 16.
A banda dels 13 participants, la delegació andorrana es completarà amb sis entrenadors, un professional mèdic i dos caps de delegació. En la disciplina d’atletisme, Pedro Martínez, Aina Barón, Jordi Julià i Jenifer Vilchez seran els esportistes que competiran als jocs sota les instruccions de Leonor Martínez. En el cas del bàdminton, els esportistes seleccionats han estat Sandra Carvalho i Enric Adran, que estaran acompanyats per l’entrenador Xavi Gómez. En botxes, lluitaran per les medalles Jordi Tarfa i Letícia Jales, i Laura Martín serà l’entrenadora.
Pel que fa al judo, l’entrenador serà Marc Reig i els esportistes Nàdia Roser i Xavi Sànchez, mentre que en natació competiran Clàudia Ramos i Sergi Cuberes sota les ordres de Ruben Amat. Finalment, Laia Rodríguez serà l’esportista que representarà Andorra i Samanta Almeyda l’acompanyarà com a entrenadora.
Durant la presentació, Pérez va aprofitar per a encoratjar als esportistes perquè facin una bona competició, però que sobretot els va animat a aprofitar l’experiència i gaudir-la. Així, el director nacional de la federació esportiva Special Olympics Andorra va assegurar que les medalles sempre són un objectiu, però va apel·lar al lema del col·lectiu (Deixa’m guanyar, però sobretot deixa’m ser millor intentant-ho) per a sentenciar que, al final, del que es tracta és que aquests esportistes «aconsegueixin ser millors persones a través de l’esport i que posin tots els seus esforços en intentar-ho». També es va felicitar que per primera vegada es competeixi internacionalment en la disciplina de gimnàstica rítmica, segons informa l’ANA.