Search
Close this search box.

Eterns problemes a la Seguretat Social

  • POCA PARTICIPACIÓ I DUBTES. S’HAURIA DE DEBATRE SOBRE LA NORMA ELECTORAL

EDITORIAL

Darrerament, i no ens referim a mesos sinó a anys, parlar de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) és sinònim de problemes i males notícies.

Sobradament és coneguda la incertesa que envolta el futur de les reserves econòmiques de la parapública i de la dificultat per posar en marxa polítiques que garanteixin el sistema de Seguretat Social a llarg termini, però ara s’hi han sumat noves qüestions que afegeixen més inquietud sobre el funcionament de la CASS. I és que a la lamentable baixíssima participació electoral dels comicis celebrats el dia 28 del mes passat, s’hi ha d’afegir ara el malestar de diferents candidats que van concórrer en aquestes eleccions i els quals s’estan plantejant la impugnació del procés electoral. La queixa l’ha exemplificat aquesta setmana Pere Blanch, líder del PSOE Andorra i que es va presentar com a candidat a les eleccions del consell d’administració de la CASS pel col.legi dels assalariats, en una categoria on van vèncer Rosa Llobet i Sandra González. Mitjançant un comunicat, Blanch va assegurar que alguns dels procediments duts a terme durant la campanya i les eleccions podrien fer pensar en “favoritismes”. En aquest sentit, va qualificar d'”excés de zel” per fomentar la participació el fet que suposadament la parapública portés una urna per a les votacions al centre penitenciari, lloc on treballa Llobet. A més, Blanch va recordar que Llobet no sols era candidata, sinó que, a més, formava part del consell d’administració que hauria pres la decisió de portar l’urna a la presó. Davant d’aquesta situació, entenem que la direcció de la Seguretat Social té l’obligació d’aclarir els fets, d’una banda per enterrar l’ombra del dubte i evitar que s’encengui un foc innecessari i, de l’altra, per donar prova del joc democràtic que ha d’imperar en qualsevol cursa electoral. A la vegada, precisament ahir el Govern va donar a conèixer els representants de l’Executiu escollits per al citat consell d’administració de la CASS. Si bé des del Govern s’ha complert la paraula d’anunciar el relleu dels membres de l’òrgan rector de la Seguretat Social al mateix temps que es coneixen els representants escollits pels afiliats, encara avui no s’acaben d’entendre els motius que han portat a l’Executiu ha tardar un any a consumar aquest relleu.

Sigui com sigui, pensem que tant la pobríssima participació a les eleccions –que ha estat una tònica de tots els comicis– com els interrogants que s’han plantejat en el mateix procediment electoral, obliguen almenys a fer una reflexió sobre la necessitat de modificar la normativa perquè en el futur la CASS sigui, de manera real, de tots els cotitzants.

Per a més informació consulti l’edició en paper.

Altres Editorials
Comparteix
Últimes notícies
Articles d'opinió
Jordi Castellet i Sala
Fabiola Sofia Masegosa
Publicitat
Enquesta
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu