- A la fira que s’ha celebrat a la carpa del Parc Central d’Andorra la Vella s’han exposat tretze mascles de la raça bruna que ja compleixen amb tots els requisits
- Un moment de la fira concurs de mascles de raça bruna Foto: ANA / N. M.
La Identificació Geogràfica Protegida podria sortir publicada al juny al Butlletí Oficial de la Unió Europea si no hi ha més entrebancs. Aquest mateix dilluns el Govern va rebre les darreres qüestions realitzades des de Brussel·les per acabar de matisar les característiques que es detallen a la sol·licitud, i tot i que ara es disposa de seixanta dies per respondre, la voluntat és fer-ho amb la màxima celeritat possible.
El director del Departament d’Agricultura, Landry Riba, ha explicat que les darreres demandes fan referència a precisions del redactat o a qüestions com detallar més el temps mínim d’estada a la muntanya del bestiar. El fet que no es tracti de qüestions que posin en dubte la qualitat de la carn tranquil·litza als tècnics ja que això els fa suposar que un cop responguin no hi haurà més problema per obtenir el segell.
La Unió Europea disposa, però d’un termini de sis mesos per respondre una vegada hagi rebut les precisions demanades, però el ministre Alcobé afirma que l’ambaixadora a Brussel·les els ha indicat que al juny ja podria estar el procés enllestit.
Des que es va iniciar el procés per a la sol·licitud de la IGP els ramaders d’Andorra ja segueixen totes les pautes fixades, i actualment es compta amb unes 1.200 mares de cria amb els corresponents vedells, i amb uns 30 o 40 toros en reproducció.