Per dinamitzar i diversificar l’economia és imprescindible tenir un marc legal homologable i alhora conservar trets diferenciadors, per generar l’interès d’inversors i d’empreses estrangeres. I per aconseguir-ho el Govern ha contractat els serveis especialitzats d’una de les cinc millors consultories del món, Monitor Group, que s’encarregarà de liderar el diàleg entre els agents econòmics i socials per aconseguir vendre Andorra a l’exterior.
Amb una dilatada experiència en l’acompanyament i la implementació d’empreses i nous sectors d’activitat, Monitor Group integrarà amb Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), la Cambra de Comerç Indústria i Serveis (CCIS), i la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), un equip de treball per al desenvolupament sostingut d’Andorra.
Monitor Group és una de les cinc millors consultories especialitzades del Planeta amb 25 oficines arreu del món i una plantilla de 1.500 professionals sobrequalificats. Fundada el 1983 per membres de la Harvard Business School, HBS, de Massachussets, inverteix i gestiona empreses per valor de dos bilions de dòlars i treballa amb empreses del Fortune 100. També participa en 175 projectes que duen a terme els governs de més de 60 països diferents.
És tracta doncs d’una empresa líder que si mostra l’interès necessari pot aportar molts beneficis en forma d’atreure inversions estrangeres. Però, hi ha un però… I ahir el PS el va fer públic.
No entrarem a discutir la vàlua i la professionalitat de Monitor, ni tan sols que la tasca que faci sigui realment profitosa per al país.
El grup parlamentari socialdemòcrata ha fet una demanda d’informació per disposar del contracte que ha signat el Govern amb l’empresa Monitor Group, així com un informe comparatiu d’empreses que demostri que aquesta era la millor opció.
El PS també pregunta quina modalitat de contracte s’ha seguit i com s’han pogut donar les directrius a l’empresa si el projecte de llei encara no estava ni admès a tràmit parlamentari.
El PS defensa que l’adjudicació d’aquests treballs no s’ha fet correctament ja que s’hagués hagut de fer mitjançant un concurs públic, cosa que els dóna la sensació d’improvisació. A més, considera que el Govern s’ha precipitat perquè no se sap quins efectes tindrà la llei i si les empreses ja vindran per si soles.
Realment sobta que una adjudicació d’1,5 milions d’euros s’hagi pogut fer a dit, fins i tot quan la construcció d’una rotonda requereix d’un concurs públics. Caldrà esperar la resposta i els arguments.
Per a més informació consulti l’edició en paper.