Search
Close this search box.
Meritxell Prat

Els consellers d’UL demanen al comú regular l’accés rodat a la muntanya

Duró assegura que els mesos de primavera la zona és «una disbauxa»

La minoria comunal d’UL considera que la corporació hauria d’actuar per regular l’accés rodat a la muntanya en zones com «Claror, fins a Cal Ramonet i tota l’esplanada de sobre de la Rabassa», perquè des del seu punt de vista, sobretot a la primavera, hi accedeixen vehicles i motos de gran cilindrada que fan malbé el terreny. Rossend Duró ja va plantejar la qüestió durant la darrera sessió de consell de comú, insistint, però, que són partidaris de «reglamentar sense prohibir». Segons va detallar a EL PERIÒDIC ha pogut comprovar que durant els mesos de primavera «venen grups de 15 o 20 vehicles 4×4, estrangers, a fer proves» perquè a diferència del país veí del sud, aquí no hi ha tantes restriccions d’accés amb vehicle a la muntanya. «És una disbauxa», va remarcar. El conseller d’UL va alertar que en aquesta època de l’any «el terreny està tou i aquestes activitats li fan molt mal». «Fa dies que ho denuncio», va assegurar.

Tal com va exposar, la qüestió s’ha compartit amb els companys de la majoria, especialment amb el conseller de Serveis Públics, Joan Visa, «que sempre s’ha mostrat d’acord a regular-ho». De moment, però, no han vist la proposta de la corporació. Duró va explicar que fins i tot ha plantejat utilitzar un dels sistemes que es veuen molt a Catalunya: «instal·lar una barrera per tallar l’accés durant aquests mesos, fins que el terreny estigui adequat per poder-hi passar».

Una situació que es repeteix, també, amb les motos d’enduro. «Cal treballar més per regular el trànsit de les motos d’enduro i de motocròs, en cap cas parlo de les de trial, sinó de les de més cilindrada». Duró va especificar que les trialeres «no cal prohibir-les perquè normalment en passen poques i solen anar més a poc a poc, tenen més cura».

Igualment, va insistir que la majoria de problemes venen derivats de les sortides amb vehicles o motos que fan persones de fora del país. «Acostumen a ser activitats organitzades», va apuntar. En canvi, és del parer que «la gent del país està més conscienciada» per respectar aquestes circumstàncies.

Vall del Madriu

De la mateixa manera es va mostrar preocupat per la política «molt restrictiva» que els sembla que es vol aplicar a la Vall del Madriu. «Nosaltres no hi estem d’acord», va apuntar, afegint que «de la vall n’hem de poder gaudir tots. Si volem anar a buscar bolets o enciam de font ho hem de poder fer. En canvi sembla que ho volen prohibir tot».

La inquietud també la va fer sentir durant el consell de comú i, de fet, el conseller Visa es va mostrar d’acord amb la seva postura. «Nosaltres no volem prohibir res, sinó regular. No podem deixar que s’entri de qualsevol manera per aquesta zona, però és cert que des de la Comissió de la Vall del Madriu es parla de prohibicions molt taxatives», va exposar. Així, va insistir que des de la corporació el que es defensa és «que hi pugui conviure tothom, ramaders, motos, cotxes, bicicletes i excursionistes». Duró també és d’aquest parer: «la muntanya és de tots i no volem una regulació tan estricta com la que pretenen».

També en relació a la Vall del Madriu, l’integrant de la minoria va denunciar que ha detectat que s’han imprès fulletons informatius en els quals només consten les parròquies d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i va avisar que mentre a la zona de Ràmio i fins a l’Illa «es veu que s’hi han fet inversions», a la part de la vall que li correspon a la parròquia laurediana «no és així. Si tots contribuïm igual, també caldria invertir aquí».

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu