Search
Close this search box.

Segura creu que a finals de juny pot estar acordada la compra del BSA

El director general reconeix que viuen la negociació amb «incertesa», però també confiant en l’equip

Les negociacions entre Banc Sabadell i MoraBanc podrien donar fruit a finals del mes de juny. Així ho va apuntar el director general de BancSabadell d’Andorra (BSA), Josep Segura, en declaracions prèvies a la junta general d’accionistes de l’ens celebrada ahir al Centre de Congressos de la capital. «Les converses estan igual que quan es va comunicar el dilluns de la setmana passada, és a dir, que continuaran encara durant unes setmanes, i després es veurà si aquestes deriven en un pas següent o no», va declarar Segura, que també va puntualitzar que «nosaltres com a objecte, entre cometes, de la possible transacció, no podem comentar aquest tema més enllà de donar les dades objectives i concretes de com estan les coses». En qualsevol cas, filant més prim sobre una possible data de finalització de la negociació, el director general va apuntar a la segona quinzena de juny o la primera de juliol.

Així mateix, Segura va reconèixer que aquest context «es viu amb una situació d’incertesa, com no pot ser d’una altra manera, però diria que amb la serenor dels professionals que som les 150 persones del banc», i va posar en relleu que «nosaltres només tenim una missió, que és obrir el banc cada dia, donar bon servei als nostres clients i atendre’ls en tot el que puguin necessitar». «No ens podem deixar distreure per absolutament res, hem de continuar donant aquest servei exquisit», va refermar el director general, que va recordar que «ja fa 12 anys que vivim de crisi en crisi, i això no és una crisi, però som un equip de professionals que estem preparats pel que ens toqui a cada moment», i va insistir en «la confiança per l’alt nivell professional que hi ha al banc».

De fet, en relació amb la situació que restaran aquests 150 treballadors, el directiu també va apuntar que «és prematur» fer cap previsió al respecte, si bé va destacar que «quan es fan aquestes operacions acostuma a haver-hi sinergies», i més encara tenint en compte que tant BSA com MoraBanc «són dues entitats amb unes ràtios financers excel·lents, amb un posicionament de mercat magnífic, i que estem en creixement». Per tant, va assegurar que aquesta acció «no té res a veure amb determinades operacions que es poden produir en països veïns, que són forçades i tenen unes conseqüències especialment negatives». 

I, a l’altra cara de la moneda, la del 49% d’accionistes minoritaris andorrans que conformen el BSA, el director general va confirmar que «tindran l’opció, que no l’obligació, de vendre les seves accions al mateix preu al qual el Banc Sabadell les vendrà a MoraBanc», o sinó, tindran la possibilitat de restar en «l’accionariat de la nova entitat que n’acabi resultant». Això, per a Segura, és «un element positiu i que s’ha de valorar».

Per últim, el directiu va preferir no pronunciar-se respecte de la xifra de 100 milions d’euros per al 51% de les accions de Banc Sabadell que aquesta setmana va ser publicada a la premsa, al·legant que el BSA no forma part de la taula de negociació i que les converses són confidencials fins que es confirmi la transacció, a la vegada que va recalcar que «l’operació no està feta». 

Tres milions en dividends

Entrant al detall de la junta general d’accionistes, es va aprovar majoritàriament la gestió feta i el resultat de l’any 2020, corresponent al 21è exercici de l’entitat, i que es va tancar amb un resultat per sobre dels 10 milions. En aquest sentit, tant Segura com el president de l’entitat, Miquel Alabern, van coincidir a destacar que el BSA ha consolidat el benefici de dos dígits de forma consecutiva des del 2017.

Enguany, el banc va tornar a repartir dividends entre l’accionariat, després que l’any passat no es pogués fer perquè, «per un criteri de prudència, el regulador d’Andorra i el d’Europa van decidir que no era oportú repartir dividends», arrel de la pandèmia del coronavirus. D’aquesta manera, poder tornar a repartir dividends, per a Segura, «no té res d’excepcional, sinó més aviat, al contrari: tornem cap a una situació de certa normalitat de l’activitat bancària». En concret, el BSA va repartir sis euros per acció, i en total, la xifra s’enfilava sobre els tres milions d’euros.

Altres dades que es desprenen del balanç anual és que al tancament de l’exercici, la ràtio de solvència és del 22,40% i la liquiditat, del 375,11%. L’entitat també va assolir un bon creixement en quotes de mercat, destacant el 23,2% de clients particulars i el 32,5% d’empreses, mentre que les targetes de crèdit i els TPV se situen en un 16,68% i 19,68% respectivament. 

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes destacades
President de la Comissió d’Estudi de Creixement Sostenible
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu