Durant el mes de maig, l’evolució dels preus de les importacions per zones geogràfiques ha destacat especialment pel creixement interanual del 17,4% en les importacions provinents de França, mentre que les provinents d’Espanya han registrat una variació interanual negativa del 5,5%.
Pel que fa als preus de les importacions, han experimentat una variació positiva del 0,5% en relació amb l’any anterior, situant-se en els 118,5 milions d’euros. No obstant això, en comparació amb el mes anterior, els preus de les importacions han caigut un 3%.
En referència als preus de les exportacions, que han assolit els 141,2 milions d’euros, s’han incrementat un 1,9% en relació amb l’any anterior. En comparació amb l’abril, els preus de les exportacions han augmentat un 12,9%.
En termes interanuals, segons els grups d’utilització, els preus dels béns de consum s’han incrementat un 6,9%, mentre que els preus dels béns intermedis han baixat un 6,1%, i els preus dels béns de capital han experimentat una variació negativa del 24,1%.
Si s’analitzen les dades segons la classificació unificada del comerç internacional (CUCI), en el cas de les importacions, es destaca que els preus de la majoria dels grups han tingut variacions interanuals positives. Especialment, els preus del grup de combustibles, lubrificants minerals i productes similars, amb un increment del 14,1%, i la partida d’olis, greixos i ceres d’origen animal i vegetal, amb una variació positiva de l’11,7% respecte del mateix mes de l’any anterior. En canvi, en negatiu, destaquen les caigudes dels preus de la partida de begudes i tabac, que han disminuït un 13,1%, i la partida d’articles manufacturats classificats principalment segons la primera matèria, amb un descens del 9,5%.