Search
Close this search box.
Irene Mas Fàbrega

Les sol·licituds afecten el 80% dels treballadors de les plantilles

Un total de 660 empreses han aplicat ERTOs o reduccions de la jornada laboral als assalariats

Actualment 660 empreses andorranes han aplicat mesures relacionades amb l’aturada de treball temporal o amb la reducció de la jornada laboral des que es va fer públic el segon paquet de mesures per a la reactivació econòmica que va aprovar el Govern el passat 18 d’abril. Tal com va indicar el ministre Portaveu, Eric Jover, del total de sol·licituds, la majoria afecten el 80% del personal que l’empresa té en plantilla, mentre que un altre 20% està operativa.

Les mesures econòmiques es van desenvolupar en el context de crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19 amb l’objectiu administratiu d’«ajudar a empreses i autònoms a no haver de pagar la totalitat de les nòmines dels assalariats al seu càrrec». En aquest sentit, Jover va destacar que les mesures preses permetran «estalviar acomiadaments i un problema social».

També va posar en consideració que les mesures influeixen a gairebé 6.800 treballadors. Així, a 5.387 persones se’ls aplicarà la suspensió temporal del contracte de treball i a 1.297 se’ls reduirà la jornada laboral. 
Per altra banda, el ministre Portaveu va recordar que el Govern ha presentat un catàleg amb 21 ajudes destinades a autònoms «que permeten acotar en les necessitats concretes» que presentin els mateixos i va destacar que des del Govern es treballa en les mesures «amb l’objectiu d’alleugerir la crisi econòmica».

Guarda d’infants

El servei que es va posar a disposició de les persones amb fills a càrrec que haguessin de reprendre la seva activitat laboral en el context de la reactivació econòmica preveu que una setantena d’infants se’n beneficiïn a partir d’avui. Durant la primera setmana de funcionament, tal com va apuntar el ministre Portaveu, se’n van beneficiar una vintena de nens i fins ahir, una quarantena.

Llibre blanc de cultura

També en roda de premsa, Jover va explicar que tot i la situació, s’impulsa el llibre blanc de cultura que es va anunciar que es desenvoluparia el passat mes de desembre i que té com a objectiu definir la gestió de la cultura que faci el Govern a través de mètodes populars. Així, va anunciar que el ministeri de Cultura aviat començarà les reunions que marcaran el desenvolupament del llibre marcant la presentació de la iniciativa, el protocol, els objectius, les metodologies de treball, etc. El ministre va destacar que «es vol elaborar una eina estratègica per adaptar-lo a la realitat cultural del país».

Per altra banda, Jover va explicar que el Govern impulsa una iniciativa que busca agrupar la creació artística desenvolupada al país durant el confinament per fer-ne una exposició: «tothom està convidat a formar part de l’exposició i esperem que la participació sigui nombrosa».

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu