El Comú de la Massana va aprovar, en la sessió d’ahir del Consell de Comú, la instal·lació de 31 noves càmeres de seguretat a diversos indrets de la parròquia. Tal com va apuntar la cònsol major, Olga Molné, «les càmeres són una eina que ens permet tenir un major control dels edificis públics i els carrers», a la vegada que també serveixen per «dissuadir comportaments no adequats». Per aquest motiu, els consellers comunals van aprovar de forma unànime el decret de modificació del decret de regulació dels fitxers de dades personals de la corporació, per tal de determinar la finalitat del fitxer i garantir la confidencialitat de les dades recollides a través de les càmeres.
Tal com va exposar Molné, avui dia, la parròquia ja compta amb 48 càmeres, tant en punts interiors de certs edificis comunals com la mateixa casa comuna, la biblioteca, l’edifici dels arcs o l’oficina de turisme, entre d’altres, i també n’hi ha d’ubicades en zones exteriors, com a l’avinguda de Sant Antoni -coincidint amb la cruïlla on se situa l’oficina de Crèdit Andorrà- o al parc del Prat del Colat. Així mateix, les pròximes càmeres que es volen instal·lar se situaran a la plaça de les Fontetes, al parc multipistes d’Arinsal, i a la cruïlla entre l’avinguda de Sant Antoni i el Carrer Major. D’aquesta manera, el comú pretén «passar de forma progressiva de les 48 càmeres a les 79», va especificar la cònsol. Més endavant, també s’instal·laran càmeres al pàrquing Mas de Ribafeta, als parcs infantils de Sispony i l’Aldosa, a l’església de Sant Cristòfol d’Anyós, a la plaça de l’església de la Massana, i a la CG-3, a la zona del quart d’Arinsal.
Tanmateix, Molné també va recalcar que l’ús de les imatges es limita a la protecció dels edificis, el control del flux de la circulació, garantir la seguretat de les persones i prestar socors si és que fos necessari, i també com a constatació d’infraccions. De fet, preguntada per la premsa, la cònsol va reconèixer que «no hi ha hagut especialment un increment de l’incivisme, però estem preocupats per la seguretat».
80.000 euros per l’abocador
A la mateixa sessió, la corporació massanenca també va aprovar un suplement de crèdit destinat al manteniment de l’abocador de terres de Beixalís. Segons va exposar la cònsol menor, Eva Sansa, la partida prevista per aquest exercici, de 204.000 euros, ha resultat «insuficient» per l’augment de les terres abocades, i per això, ara s’hi destinaran 80.403,32 euros més, per al manteniment i estesa de les terres abocades. De fet, Sansa va especificar que, el volum ha crescut en un 46% enguany respecte del mateix període l’any passat. Un fet que es pot haver donat, segons la cònsol menor, perquè l’abocador de Beixalís és l’únic obert, amb aquestes característiques, al Principat. Per la seva banda, Molné va especificar que aquest augment també significa que la construcció gaudeix de bona salut, i per això, «celebrem que el sector de la construcció se segueixi mantenint».
Lligat a una qüestió d’actualitat, el Comú de la Massana també va aprovar ahir, per unanimitat, un crèdit extraordinari destinat al conveni signat per la corporació amb el Govern i la resta de comuns –a excepció del d’Escaldes-Engordany–, per un valor de 5.000 euros. Tal com va apuntar el conseller de Cultura, Guillem Forné, el projecte de La cultura no s’atura, inclou una cinquantena d’actuacions arreu del país que i s’adhereixen a les activitats que cada parròquia ja duu a terme. Aquesta partida es finançarà mitjançant la disminució de la partida d’Andoflora i el Mercat de Nadal.