Search
Close this search box.
Irene Mas Fàbrega

Els grups creuen que les propostes d’Ad.Hoc han de ser «factibles»

Valoren positivament la creació del moviment però creuen que les iniciatives que presentin s’hauran de considerar

Després que el dilluns el moviment assembleari Ad.Hoc es presentés públicament exposant el seu objectiu de generar consciència ciutadana i canviar el model de país a partir dels eixos de medi ambient, economia i societat, els grups polítics, en declaracions a EL PERIÒDIC, en general es van mostrar satisfets amb la iniciativa i van posar en consideració la capacitat d’organització i el pes dels fonaments a partir dels quals s’articula Ad.Hoc. En aquest sentit, el Secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, va constatar que «en l’àmbit de Secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana creiem que només l’exercici de constituir-se com a col·lectiu, organitzar un espai de persones per poder debatre, per poder compartir amb la ciutadania i per poder compartir amb les institucions entre altres coses, de bones a primeres, és una iniciativa boníssima i que és de celebrar».

Aquesta opinió la van compartir la resta de grups parlamentaris. Així i tot, també van coincidir en el fet que caldrà que les propostes concretes que es vagin generant al llarg del funcionament de la iniciativa i que es traslladin a l’hemicicle es valorin per determinar si són factibles per a desenvolupar-les, o si no. Així, la consellera general del PS, Susanna Vela, va apuntar que el dilluns «es van plantejar, en termes generals, una sèrie de possibilitats a analitzar i a debatre. Això sona molt bé, però entenc que hi ha coses que s’han de treballar». En la mateixa línia, el conseller general de Terceravia Josep Pintat va apuntar que «les propostes que fan s’han de valorar, s’han de posar sobre la taula, però no es pot defugir de la realitat actual que ens trobem: les obligacions que té l’Estat i el teixit productiu i econòmic que tenim». Finalment, el conseller general dels Demòcrates Carles Enseñat va aportar que cal tenir en consideració el fet que «el Govern ja ha fet públic el full de ruta fins a finals d’aquesta legislatura i per part de les institucions d’Andorra (grups parlamentaris, Govern, comuns, etc.) també s’està creant un grup per treballar i per reflexionar sobre el futur d’Andorra. Tot i així, que des de la ciutadania es desenvolupi una iniciativa semblant és bo perquè segurament aportarà més idees». 

Apolítica com a mancança

Delfí Roca, que forma part de Progressistes-SDP, va afegir que «el fet que es declarin apolítics els representa una mancança perquè només des de la política es poden canviar les coses. Mentre les institucions econòmiques tinguin més pes als despatxos dels ministres que les opinions que pugui tenir la ciutadania, serà molt difícil canviar les coses, només es podran fer operacions de maquillatge polític».

APAPMA no formarà part d’Ad.Hoc

El president de l’associació mediambiental Apapma, Carles Iriarte, va explicar que l’entitat considera que Ad.Hoc és una iniciativa «molt bona» però que de moment no en formaran part: «Estem molt contents que la ciutadania es reivindiqui i ens agrada sentir les seves preocupacions relacionades amb el medi ambient, l’explotació urbanística, l’agricultura, i altres aspectes que des d’Apapma ens preocupen i que fa molt temps que estem treballant. Per això no hi volem participar directament; no volem tapar-los, fer-los ombra o que la gent pugui barrejar aquest moviment ciutadà amb Apapma. Volem que la població valori aquest moviment pel que diu i pel que fa, no per les possibles relacions que pugui tenir amb nosaltres.

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu