La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, juntament amb el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, van visitar, ahir, els esportistes professionals i federats que van reprendre l’activitat esportiva el passat 4 de maig al Centre de Tecnificació d’Ordino (CTO) a causa de la situació generada per la Covid-19 al país.
Són 55 els esportistes i federats que van reprendre l’activitat a les instal·lacions que pertanyen al Govern el passat 4 de maig. La intenció és que els mateixos puguin preparar-se per a les futures competicions i seguir els entrenaments amb la màxima normalitat possible, tot i la situació actual.
Mesures de seguretat
La visita institucional va servir, també, perquè els titulars del Govern, Riva i Ruiz, poguessin comprovar la implementació i el seguiment de les mesures i recomanacions sanitàries i higièniques a les quals s’han de sotmetre els practicants esportius per tal de minimitzar, tant com es pugui, els contagis per coronavirus.
En aquest sentit, algunes de les accions que s’impulsen són: l’establiment d’horaris concrets i continus, el manteniment de les distàncies de seguretat entre els esportistes i la minimització de l’ús de les zones de vestidors. El protocol que engloba aquestes mesures és el mateix que segueixen els jugadors del Club Bàsquet MoraBanc Andorra i els vuit esportistes internacionals que entrenen al Poliesportiu d’Andorra la Vella.
Diners pel fons solidari
Durant el seguiment i el control del funcionament diari del Centre de Tecnificació, la ministra de Cultura i Esports també va tenir la oportunitat d’agrair l’aportació que la Federació Andorrana de Karate (FAK) va fer al fons solidari que té com a objectiu fer front a la situació econòmica generada pel coronavirus SARS-CoV-2.
El passat dissabte, 16 de maig, la FAK va organitzar una classe màster en format virtual que va servir per recollir diners i que va reunir a 742 esportistes que van pagar una inscripció de cinc euros i, a banda d’això, van fer donacions privades. En aquest sentit, la federació va aconseguir recaptar un total de 4.015 euros. A la classe s’hi va desenvolupar la modalitat de bodycombat, un programa d’exercicis cardiovasculars que es realitza que consisteix en la realització de moviments de diferents arts marcials a través de coreografies que permeten exercitar totes les parts del cos.
Previsió de futur pel CTO
Tot i que d’entrada, l’any 2003, el Govern projectava que el Centre esdevingués un lloc on s’hi poguessin practicar esports com el bàsquet, el futbol sala o l’hoquei patins, la situació de crisi sanitària ha comportat que el projecte es mantingui, de moment, a l’espera de l’evolució econòmica del país.