La creació d’un transport interparroquial va ser una de les demandes més recurrents per part dels canillencs durant les últimes eleccions comunals del passat 15 de desembre. Una situació d’inexistència i necessitat que, segons Francesc Camp, podria canviar en el futur, ja que l’actual cònsol major de Canillo planeja donar resposta a la limitació de mobilitat de la parròquia amb la creació d’un transport interparroquial.
D’aquesta manera, Camp va parlar amb EL PERIÒDIC i va afirmar que «més que un bus, necessitem un transport dins de la parròquia. No cal que sigui concretament un bus». Així, l’actual representant de DA a la corporació canillenca va declarar que «a l’hivern Canillo rep molts turistes i ara mateix hi ha prou demanda per part dels ciutadans residents i els turistes per poder pensar en la implantació d’un transport habitual que passi pels pobles i es desplaci dins de la parròquia».
Sobre el nombre d’aquesta flota, Camp no va especificar una xifra concreta, però va explicar que «tindrem una miniflota de busos per la parròquia, ja que tenir tres busos circulant tot l’any té un cost alt, però fer-ho només a l’hivern és sostenible».
A la fi de l’hivern/ El plantejament de l’actual corporació és la creació d’un transport alternatiu als típics busos quan s’acabi la temporada hivern, ja que la demanda baixa amb el pas dels mesos. Així, el cònsol major de Canillo va detallar que «quan s’acaben els tres o quatre mesos d’hivern no cal un transport permanent de poble en poble. De fet, estem pensant en un transport sota demanda, que sigui flexible».
Pel que fa a aquest tipus de transport, Camp va mostrar la seva predisposició a fer un pas endavant respecte a la modernitat del servei de mobilitat es refereix, amb un sistema pràcticament nou al Principat i que, per les especificitats de la parròquia seria innovador.
En aquest sentit, Camp va explicar a aquest rotatiu que la seva proposta es basa en el fet que «la persona que vulgui en un moment baixar de Ransol a Canillo per patinar o bé anar al Santuari de Meritxell podrà utilitzar aquest servei, ja que com hi haurà poca gent perquè no serà hivern, es poden tenir un o dos vehicles al comú perquè atengui a les necessitats de la gent sota demanda».
L’aplicació del servei/ En aquest sentit, pel que fa a l’aplicació del servei de mobilitat, Camp va deixar entreveure que, de moment, el projecte es troba en una fase embrionària, però que la intenció de l’actual corporació és «fer-ho a través d’aplicacions mòbils que permetin planificar recorreguts òptims per a conductors que s’encarreguin d’anar passant per tota la parròquia i adaptar l’oferta a aquesta demanda de transport que hi existeixi».
A més a més, al ser preguntat sobre com la gent gran rebria la implantació d’aquest nou servei a través d’Internet, el cònsol major va respondre que «es podrà fer a través d’una aplicació mòbil, però com som conscients de les dificultats d’algunes persones grans, també estem pensant en habilitat un servei d’atenció telefònica perquè els jubililats o la gent que simplement no tingui accés a internet puguin reservar-ho amb antelació».