Les explicacions d’ahir del ministre portaveu, Guillem Casal, afirmant que “no es pot sobreposar l’opinió del particular per sobre de l’interès general” i responent així al rebuig que van expressar nou empreses que es van manifestar en contra de la nova proposta de Llei Òmnibus, han sigut escoltades a les taules polítiques. L’últim foc obert l’ha dut a terme avui el grup parlamentari d’Andorra Endavant, qui ha demanat a l’Executiu una pròrroga de 15 dies per presentar esmenes per a la nova proposta de Llei de l’habitatge, el qual, cal recordar, ja va entrar a tràmit parlamentari l’agost passat.
LLEGEIX MÉS: Casal: “L’habitatge té un creixement no digerible, però ha de continuar augmentant”
Un anunci que ha fet públic aquest dijous el partit liderat per Carine Montaner, el qual detalla que són conscients que l’esmena a la totalitat del text no rebrà el suport suficient de la cambra parlamentària, de manera que se sol·licitarà aquestes esmenes per a la modificació d’alguns articles de la nova proposta de Llei Òmnibus per tal que sigui “més justa i equilibrada per a la societat del Principat”. Es tracta d’una pròrroga de temps que la formació política veu necessària per “concloure les trobades amb tots els agents econòmics i socials concernits“.
Una sol·licitud que demana el partit per disposar d’un temps “prudencial i imprescindible” per al procés de consulta i de diàleg amb totes les parts implicades. “Només així podrem garantir que les nostres propostes d’esmena reflecteixin les necessitats i inquietuds de la ciutadania”, relata el comunicat d’Andorra Endavant, qui va més lluny afirmant que del contrari, una llei amb equilibris fràgils per a tots els sectors pot provocar una situació “nefasta” per al país.