3.200 corredors. 50 nacionalitats diferents. Una dècada consolidant un projecte que ha esdevingut una cita de referència a nivell internacional per als amants de les curses de muntanya. Demà sabrem els herois que han superat els límits que plantegen les diferents modalitats de l’Andorra Ultra Trail Vallnord: avui, ja sabem que Andorra hi guanya en tots els fronts.
L’Ultra posa Andorra als ulls del món amb una imatge envejable: la d’un país amb un patrimoni natural increïble que conjuga els recursos del quals disposa per tal d’articular iniciatives que faciliten mostrar, també, altres valors humans i socials a l’entorn d’un esdeveniment de primer nivell, tant des del punt de vista competitiu com turístic.
Com comencen la majoria de projectes, l’Ultra va ser un somni, una bogeria iniciada per persones intrèpides que amb tota la il·lusió i determinació, van iniciar una aventura que avui compta amb el suport i la complicitat de tot un país.
El turisme basat en els esdeveniments esportius ha anat guanyant adeptes durant la darrera dècada fins al punt que costa trobar territoris que comptin amb una cita d’aquestes característiques. L’esforç per dotar de nous arguments i motius la destinació Andorra ens ha permès arribar a construir iniciatives que la gent s’ha fet seves des del primer moment. En aquest cas, la implicació dels organitzadors, dels voluntaris i de les institucions públiques així com de tot el teixit social i econòmic han estat cabdals.
No és evidentment l’únic esdeveniment d’èxit que s’organitza al nostre país durant l’estiu. Durant aquests mesos el nostre país acull esdeveniments tant importants com la Copa del Món de mountain bike a Vallnord, la Volta als ports, La Purito, la Copa del món de Trial o La Vuelta a Espanya entre altres. Totes aquestes proves esportives s’emmarquen dins l’estratègia del nostre país de fomentar els esdeveniments com a motor per impulsar el turisme. És evident que totes aquestes iniciatives suposen una important inversió econòmica per a les diferents administracions, ja siguin els comuns implicats o Andorra Turisme. Però, és encara més evident, que tots ells es tradueixen en un important retorn econòmic pel sector turístic i comercial del país, bo i atraient milers i milers de visitants que pernocten i consumeixen al país.
Es fa difícil imaginar com seria avui un estiu a Andorra sense totes aquestes proves. El que sí que és evident és que sense totes elles l’economia del nostre país se’n ressentiria.