L'opinió de:

Obres mal planificades

FERRAN COSTA

En el BOPA de dimecres passat apareixien un seguit de publicacions i adjudicacions de nova obra pública. Després d’uns quants anys de minses inversions, sembla que el Govern s’ha decidit a injectar fons que, en part, han d’ajudar a millorar el tan malmès sector de la construcció. Malgrat tot, sorprèn no tenir encara notícies de dues infraestructures clau per al país: l’acabament de la desviació de Sant Julià, d’una banda, i l’heliport, de l’altra. Una vegada més, pel que sembla, una de les promeses electorals prioritàries de DA s’ha quedat al calaix i en aquesta legislatura tampoc no veurà la llum.

Si ens fixem en les obres en curs, hi ha un denominador comú que les caracteritza: la incapacitat de planificació i previsió per encertar-ne la data d’acabament. D’un temps ençà, uns indicadors prou clars identifiquen la intervenció que es fa a la via pública i especifiquen la data de començament i la d’acabament. Si ens hi fixem, però, veurem que en moltes ocasions les obres continuen un cop superada la data de termini.

Un cas flagrant ha estat la rotonda de la sortida d’Escaldes-Engordany en direcció a la Massana, però n’hi ha d’altres. Sense anar gaire lluny, aquesta setmana s’havien d’enllestir les obres del pont de la Tosca i també l’eixamplament de la carretera general entre Escaldes-Engordany i Encamp. Caldria saber si en aquests casos el Govern ha activat els mecanismes previstos per sancionar l’incompliment i allargament sense gaire justificació dels terminis pactats. I també caldria preguntar-se com és que costa tant planificar correctament i preveure de manera fiable quan s’enllestiran les obres programades. 

Per a més informació consulti l’edició en paper.

Comparteix
Enquesta
Publicitat
Editorial

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat
QualificAND

Inés Martí

Andorra Telecom reforça el seu compromís amb l’educació tecnològica a través de la robòtica.