L'opinió de:

Els Serveis Socials

Sempre és fàcil criticar la tasca dels altres i defensar amb escreix la professió d’un mateix, però n’hi ha que tradicionalment o històricament, han estat criticades de forma més freqüent, a la vegada que crec que sovint des del màxim desconeixement. Parlo de professions com el funcionariat en general, que solen ser uns ineptes i ganduls, els mestres i les seves excessives vacances, els que es dediquen a la política, lladres! I com no, dels qui treballen als Serveis Socials. Aquest és l’àmbit al que jo em dedico, i per això la meva defensa i, potser com ja he dit més amunt, en escreix. 
 
Estic convençuda que qualsevol de nosaltres ha sentit a dir el favoritisme que aquests apliquen a les persones migrades. Que si tenen més ajudes, que si els paguen les beques de menjador a tots els fills i clar… com no en tenen només un o dos… Que si només fan que criar perquè ja els hi pagaran les coses els Serveis Socials… i fins i tot, que en l’obertura de negocis aquests estan exempts de pagar impostos! A veure, obrim una miqueta els ulls. De debò creieu que qualsevol convocatòria de beca, ajut, prestació o el nom que li vulgueu donar pot incloure el requisit: «ser persona d’origen immigrat»? Seria una greu vulneració dels drets de les persones, no? Anticonstitucional, antidemocràtic, injust i com no: Mentida!
 
Un altre fals mite és el favoritisme envers a amics, coneguts, familiars, i altres cercles de l’entorn del professional. He de dir-vos que qualsevol tipus d’ajuda percebuda des dels Serveis Socials, és imprescindible que vagi acompanyada del compliment d’un seguit de requisits i barems, bé a nivell econòmic o a nivell social. Cada situació és analitzada i valorada per un equip tècnic de professionals i és aquest equip el que decideix quin és el pla de treball a seguir amb l’usuari perceptor, i aquest pla pot incloure o no una ajuda econòmica.
 
Un altre rumor és la tendència que es té a ‘guetitzar’ a les persones usuàries dels Serves Socials, doncs en això consisteix la nostra tasca, en inserir-los quotidianament en la societat i no cronificar la seva situació de vulnerabilitat, però sincerament, gran part de la societat no ens ho poseu gens fàcil! 
Comparteix
Enquesta
Publicitat
Editorial
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat
QualificAND

Inés Martí

Andorra Telecom reforça el seu compromís amb l’educació tecnològica a través de la robòtica.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu