PUBLICITAT

Encamp

Més de 400 ciclistes roden a la Gran Fondo Encamp Pas de la Casa

Enguany s’ha donat un valor afegit a la cursa amb l’Andorra Bike Race, celebrada dissabte

Per Alex Montero

L’entrega de premis de la Gran Fondo Encamp El Pas de la Casa.
L’entrega de premis de la Gran Fondo Encamp El Pas de la Casa. | Comú d\'Encamp

Encamp va acollir durant aquest darrer cap de setmana als més de 400 ciclistes que han participat en la segona edició de la Gran Fondo Encamp Pas de la Casa. L’habitual cursa cicloturista, que posa en valor els tres ports de muntanya de la parròquia d’Encamp - els Cortals, Beixalís i Envalira,  s’ha combinat enguany amb una nova edició de l’Andorra Bike Race, celebrada dissabte. 

«Hem aconseguit crear un cap de setmana d’experiència ciclista al voltant de la bicicleta a Encamp i el Pas de la Casa», va destacar el director de la Gran Fondo Encamp el Pas de la Casa, Dani Buyo, qui va afegir que «el que volem aconseguir és que els participants s’enduguin una bona experiència de la parròquia i del país». Un dels punts més destacats de la competició és la zona d’arribada, la plaça dels Arínsols, on els participants van disposar d’avituallament, menjar i una zona de descans per a socialitzar, ja que «a l’inici de les proves no hi ha comunicació entre ells», va mencionar Buyo.

Així doncs, la cursa d’ahir va comptar amb uns 340 participants, mentre que l’Andorra Bike Race, celebrada dissabte, va ajuntar una vuitantena. El director de les iniciatives cicloturistes va voler destacar «la presència de les ciclistes femenines entre un 20-25%», assolint-se així un dels objectius d’enguany. A més, la participació ciutadana va ser d’un 25%, un fet que és important a tenir en compte, ja que «moltes vegades costa convocar-los». 

Jan Missé i Anna Albalat van ser els guanyadors de la distància llarga de 103 km

Unes paraules que van ser subscrites pel conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, qui va manifestar «la satisfacció del comú pels resultats assolits», tenint inclús impacte mediàtic a països com Espanya, on s’ha posicionat la parròquia d’Encamp com un «territori ciclista». Tanmateix, Marot va voler fer èmfasi en el canvi de dates de l’esdeveniment, ja que això «ens ha permès ser el primer esdeveniment cicloturista de la temporada». 

Guanyadors i guanyadores

La Gran Fondo Encamp Pas de la Casa va comptar amb tres distàncies. Jan Missé, en categoria masculina, i Anna Albalat, en categoria femenina, van ser els guanyadors de la distància de 103 km. El triomf de la distància mitjana, de 47 km, se’l van emportar Leowis Bockestele i Laia Sebastià, mentre que els 31 km van ser per Xavier Pujol i Imma Anaya. 

A més, diversos esportistes de renom del país i ciclistes del club Andorra no es van voler perdre la cita d’ahir, com Joan Verdú, Eder Saràbia o Margot Llobera, entre d’altres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT