PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’andorrà Marc Sappeti crea el Chairless Chair, la cadira dempeus

L’objectiu de l’aparell és aportar estabilitat als treballadors que han d’estar diverses hores sense seure

Per El Periòdic

El dissenyador industrial, Marc Sapetti, amb el ‘Chairless Chair’
El dissenyador industrial, Marc Sapetti, amb el ‘Chairless Chair’ | Sapetti

L’andorrà Marc Sapetti, establert a Suïssa, és el creador i dissenyador del Chairless Chair, un seient que permet asseure’s sense disposar d’una cadira. Es tracta d’un invent que ha causat un gran rebombori en el món de l’automobilística i que han aplicat la majoria de marques pel benefici motriu que proporciona als treballadors. «Aporta confort i ergonomia, estàs en balança amb l’esquena recta, i el fet de poder-la fer servir mentre et trobes en constant moviment permet que la sang circuli i no tinguis una sensació de cansament tan gran», va manifestar Sappeti.

La idea de l’aparell sorgeix del projecte de la startup Noonee, fundada per joves doctorands que tenien una idea preliminar del producte i que, gràcies a la col·laboració de Sapetti i el treball ingent de cinc anys, va veure la llum. «Vam donar a conèixer la cadira a través d’una publicació a xarxes i es va fer viral, assolint un gran èxit», va indicar. Malgrat que en un primer moment l’invent era «molt complex» en l’àmbit de la tecnologia i funcionalitat, amb la segona versió es va simplificar per fer-lo senzill, àgil i fàcil d’utilitzar.

L’objectiu, com va comentar el dissenyador, és aportar estabilitat als treballadors que, per la gestió de la feina, han d’estar diverses hores drets i el seu entorn laboral no els permet, per qüestions de seguretat,  disposar d’una cadira per descansar. És per aquest motiu que l’aparell ha gaudit d’una gran acollida entre les fàbriques d’automòbils a escala internacional. Actualment, la Chairless Chair també s’ha habilitat pel món veterinari i la voluntat és ampliar-ne l’abast a les professions sanitàries com dentistes i cirurgians; a més, «si fos possible m’agradaria obrir-lo a segments menys complexos» per facilitar i millorar el dia a dia de les persones.

El dissenyador industrial, que va néixer i iniciar els seus estudis al Principat, es defineix com un inventor amb l’ambició de millorar la vida de les persones. «Sempre he treballat entorn a l’ergonomia, productes que interactuïn amb el dia a dia dels humans», va assenyalar, i va afegir que la seva tasca no contempla com un factor clau «la bellesa dels objectes», sinó que se centra en la funcionalitat i la senzillesa.

A banda de la revolució de les cadires, l’andorrà també és el creador de diverses eines que faciliten o milloren la vida a les persones, com per exemple cadires ergonòmiques per treballar, amb la marca Cavaletti, o la maleta hybrida de Jey&em, que rep el nom d’ONE i incorpora una estructura magnètica per acoblar la motxilla de l’ordinador portàtil a la carcassa i un carregador per a mòbil i tauleta; el conjunt, a més, presenta una lleu inclinació que dona estabilitat a la valisa. «És una eina per facilitar els viatges de negocis amb molt de joc», va apuntar, segons informa l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT